Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Backstjärnan spelade EM med brutet revben

Luke Shaw efter finalförlusten i EM, som han spelade med brutet revben.
Foto: PAUL ELLIS / REUTERS BILDBYRÅN

Luke Shaw gjorde mål i EM-finalen. 

Från från kvarten och framåt spelade han med brutet revben.

Nu är säsongsinledningen med Manchester United i fara, skriver The Sun.

England inledde sitt EM mot Kroatien. De vann matchen 1–0 efter mål av Raheem Sterling. Manchester Uniteds vänsterback Luke Shaw satt på bänken då, men resterande matcher av EM spelade han från start. 

I finalen gick det snabbt för England som gjorde 1–0 redan efter två minuter. Kieran Trippier skickade ett överlångt inlägg från högerkanten som Luke Shaw plockade ner och drog till på. 

Vad som var okänt då var att huvudpersonen själv, Shaw, spelade med brutet revben. Det hade han gjort sedan kvartsfinalen mot Ukraina, uppger The Sun.

Bröt revbenet i åttondelsfinalen 

Många är eniga om att Shaw var en av de bättre spelarna i England, som senare tog silver efter finalförlusten på straffar mot Italien. 

Mot Tyskland i åttondelsfinalen spelade han hela matchen och assisterade Raheem Sterling till 1–0-målet i den 75 minuten. Det var i den matchen som han också bröt sitt revben, men spelade vidare. 

Shaws klubblag Manchester United är väldigt angelägna om att få koll på hans status inför säsongen. The Sun skriver att Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer hade hoppats på att Shaw direkt skulle återvända till Manchester direkt efter EM för att genomgå en undersökning. 

Istället åkte ytterbacken på semester till den grekiska turistön Mykonos, tillsammans med bland annat Declan Rice, Kyle Walker och Jack Grealish.