Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅNFoto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
 Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Foto: Kieran Mcmanus / KIERAN MCMANUS / BACKPAGE IMAGES DPPI AGENCE DE PRFoto: Kieran Mcmanus / KIERAN MCMANUS / BACKPAGE IMAGES DPPI AGENCE DE PR
 Foto: Kieran Mcmanus / KIERAN MCMANUS / BACKPAGE IMAGES DPPI AGENCE DE PR
Foto: Mcnulty/Jmp/Rex/Shutterstock / MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: Mcnulty/Jmp/Rex/Shutterstock / MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: Mcnulty/Jmp/Rex/Shutterstock / MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Avslöjat: Zlatan rikast i hela Premier League

Publicerad

Han må vara långtidsskadad.

Men Zlatan Ibrahimovic är i alla fall rik som ett troll.

Näst rikast av alla idrottare i Storbritannien med en förmögenhet på 1,2 miljarder kronor – och rikast av samtliga fotbollsspelare, skriver BBC.

Zlatan Ibrahimovic har tagit fotbolls-England med storm.

Den svenske stjärnanfallarens debutsäsong i Manchester United slutade på 28 mål efter att 35-åringen landat olyckligt efter en luftduell – och skadat korsbandet.

Ibrahimovic, som nyligen opererade sitt knä i amerikanska Pittsburgh, väntas bli borta från fotbollen i 8-12 månader.

 

LÄS MER: Backes förvåning om Zlatan: "Aldrig upplevt något liknande"

 

Och svensken kan blicka tillbaka på en framgångsrik säsong – där han knappast har gått lottlös ekonomiskt.

Zlatan Ibrahimovic är rikaste fotbollspersonen i riket

Zlatan Ibrahimovic är nämligen Storbritanniens näst rikaste idrottare, visar Sunday Times årliga lista, som BBC har tagit del av. Enligt listan så har fotbollsstjärnan en förmögenhet på 1,2 miljarder kronor, vilket endast övertrumfas av formel 1-stjärnan Lewis Hamilton som uppges sitta på närmare 1,5 miljarder kronor.


LÄS MER: Miljonbeskedet efter Zlatans försäljning av lyxvillan i Malmö

 

Zlatan Ibrahimovic är därmed den mest förmögne fotbollsspelaren i Storbritannien då han petar ner lagkamraten Wayne Rooney till tredje plats på listan.

På sjunde plats återfinns en annan kollega till Ibrahimovic, nämligen tränaren José Mourinho. Och på nionde plats finns svenskens gamle antagonist, City-tränaren Pep Guardiola.

Här är hela listan (siffror i kronor)

1. Lewis Hamilton, F1, 1,5 miljarder

2. Zlatan Ibrahimovic, fotboll, 1,2 miljarder

3. Wayne Rooney, fotboll, 1 miljard

4. Jenson Button, F1, 1 miljard

5. Rory McIlroy, golf, 0,9 miljarder

6. Andy Murray, tennis, 0,9 miljarder

7. José Mourinho, fotboll, 0,7 miljarder

8. Gareth Bale, fotboll, 0,6 miljarder

9. Luol Deng, basket, 0,6 miljarder

Pep Guardiola, fotboll, 0,6 miljarder

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag