Foto: SUPER/SILVERHUB/REX/SHUTTERSTOC / SUPER/SILVERHUB/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: SUPER/SILVERHUB/REX/SHUTTERSTOC / SUPER/SILVERHUB/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Avslöjar tragedin bakom frånvaron

Publicerad

David Silva har missat flera tunga matcher för Manchester City.

Men bakom hans frånvaro finns en personlig tragedi. 

Det skapade huvudbry bland Manchester City-supportrarna när David Silva, en av säsongens nyckelspelare, plötsligt saknades från laguppställningen inför toppmötet med Tottenham. Han återvände i tid till 4-0-segern mot Bournemouth precis före jul, men var borta återigen när City mötte Newcastle. 

David Silva mystiskt borta

Hela tiden har personliga skäl angetts som förklaringen till Silvas frånvaro. Och nu har spanjoren själv berättat vad det är som har hänt. 

Foto: / Copyright (c) 2017 Shutterstock. No use without

"Jag vill tacka alla för all kärlek och alla välönskningar jag har fått de senaste veckorna, speciellt mycket tack till mina lagkamrater, tränaren och alla i klubben för att de har haft förståelse för min situation. Jag vill dela med mig av nyheten om min son Mateos födsel, som föddes alldeles för tidigt och som kämpar på med läkarnas hjälp", skriver Silva på Twitter.  

City-stjärnan Kevin De Bruyne firade sitt senaste mål på Etihad stadium genom att hålla upp två fingrar och ett finger – en referens till siffran 21 på Silvas matchtröja. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag