Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar: Nobbade att värva Haaland

Erling Haaland.
Foto: NICK POTTS / STELLA PICTURES / PA
Foto: DAVID HECKER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Barcelonas tränare Ronald Koeman.
Foto: URBANANDSPORT/NURPHOTO/SHUTTERS / URBANANDSPORT/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Ronald Koeman uppges vara intresserad av att värva Erling Haaland till Barcelona.

Annat var det för några år sen.

Tränaren hade chansen att köpa norrmannen till Everton –men nobbade, skriver AS.

Erling Haaland, 20, avslutade nyligen en galen säsong med Borussia Dortmund, där norrmannen noterades för 41 mål på lika många matcher.

Dessutom tog han, med sina tio mål på åtta matcher, hem skytteligatiteln i Champions League.

Norrmannen pekas, tillsammans med PSG:s Kylian Mbappé, ut som fotbollsvärldens bästa unga spelare och i stort sett alla jätteklubbar jagar honom efter succén. En av klubbarna: Barcelona.

Det Ronald Koeman-ledda laget fick nyligen se sin ratade anfallare Luis Suarez vinna ligan med sin nya klubb Atlético Madrid och trots at man gjort klart med Sergio Agüero är det uppenbart att det på sikt kommer finnas en offensiv lucka att fylla.

Faktum är att Koeman hade kunnat värva Haaland redan för fem år sen.

Everton nobbade Haaland för 40 miljoner

Det är spanska AS som skriver att holländaren 2016, då han tränade Everton, blev tipsad om en 16-åring i den norska andradivisionen. Det var Evertons nyanställde chefsscout Steve Walsh, som åren innan hade byggt upp Leicesters sensationella titellag, som hade sett Haaland och tipsade Koeman.

Men Walsh fick inget gehör.

Varken från tränare eller från klubbledning.

Enligt AS hade Everton där och då kunnat få Erling Haaaland för cirka 40 miljoner kronor. En stor summa för en 16-åring i den norska andradivisionen, absolut, men med tanke på att han nu har en prislapp på hisnande 1,8 miljarder kronor, enligt ESPN.