Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Avslöjar jättebråket – efter löftet till Helena

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: TOMAS LEPRINCE / KVP / TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / PETER G. AIKEN/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: JULIAN AVRAM/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Zlatan Ibrahimovic valde att lämna Manchester United efter knappt två säsonger.

Anledningen var ett löfte till Helena Seger - och det innebar också det största bråket någonsin mellan Zlatan och hans agent Mino Raiola.

Det har blivit ett antal stora klubbyten för Zlatan Ibrahimovic under karriären.

Han flyttade till PSG - mot sin egen vilja då han ville stanna i Milan 2012. 

Vicepresidenten Adriano Galliani hade också lovat Zlatan att han inte skulle säljas.

Sedan hörde Mino Raiola av sig.

”’Leonardo kommer att ringa dig.’ Leonardo, tänker jag. Vem är Leonardo? Sen kopplar jag. Leonardo – sportchefen i PSG. Så sa jag: ’Lyssna, jag kommer inte att svara. Jag ska ingenstans, jag har fått bekräftat från Galliani att han inte kommer att sälja mig.’ Då säger Mino bara: ’Ja, jag vet, men de har redan sålt dig ...’, berättar Zlatan i sin nya bok ”Jag är fotboll”.

Raiola om bråket med Zlatan - berättar i ”Jag är fotboll”

Efter PSG fortsatte karriären i Manchester United där det blev sammanlagt 28 mål första säsongen. Sedan kom den svåra knäskadan i Europa League våren 2017.

Mitt i den långa rehabiliteringen valde Zlatan att skriva på för en ny säsong med Manchester United.

”När vi sedan beslutade oss för ett år till i United tänkte jag att jag inte skulle göra någon besviken. Allting såg bra ut med knäet och det verkade inte som att jag skulle behöva så mycket rehab som vi först trott”, säger Zlatan i boken.

 

 

Men smärtan kom tillbaka och Zlatan kände att han inte var där han önskade. Han meddelade José Mourinho.

 ”Om du vill att jag ska spela, så spelar jag, men jag vill inte göra dig besviken. Jag kan inte ge dig det jag normalt kan ge dig”, berättar Zlatan.

Chansen dök upp: Zlatan kunde flytta till Los Angeles Galaxy - och så blev det.

Zlatan hade lovat Helena Seger att flytta till Los Angeles

Det gillade inte Mino Raiola.

”Faktum är att mitt och Zlatans största bråk uppstod när han ville bryta kontraktet med Manchester United. Vi hade skrivit på för ytterligare ett år men han ändrade sig, han ville sluta på topp. Jag vägrade. Han ville flytta till Los Angeles redan då, men inte till Galaxy utan vi hade ett bud från Los Angeles FC. Jag tyckte att han skulle köra ett år till i United, och jag sa att om han gjorde det skulle jag i fortsättningen göra allt han ville. Sen kom skadan”, berättar Zlatans agent i boken.

 

 

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

”Jag har inte sett honom spela i LA Galaxy. Jag skulle ha flugit dit till första matchen men hoppade av i sista stund. Jag har inget intresse av att se honom spela i USA, jag vill bara höra att han är nöjd och lycklig. Det här gör han nämligen för familjen, det är ett gammalt löfte till Helena att en gång flytta till Los Angeles. Hon älskar Los Angeles.”

Säsongen i Los Angeles Galaxy slutade redan efter grundserien och nu jagas Zlatan Ibrahimovic av europeiska klubbar igen.

– Det är kul att det snackas, säger ”Ibra” i en ny intervju med TT.