Avgör efter bara en minut inne på planen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Giovanni Lo Celso firar.
Foto: CLIVE ROSE / STELLA PICTURES / PA
Tottenham vann med 2-0.
Foto: CLIVE ROSE / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Heung-Min Son inledde målskyttet i den 5:e minuten.

Giovani Lo Celso kom in och gjorde mål efter endast en minut på planen.

Efter 2-0 mot Manchester City är nu Tottenham nya serieledare. 

Chelsea gick upp i serieledning i Premier League genom sin seger mot Newcastle under lördagen. 

Men senare under kvällen stod det klart att Tottenham tar över förstaplatsen i Premier League. Detta efter att ha vi besegrat Manchester City med 2-0 på lördagskvällen. 

Drömstart och VAR-granskning

Redan i den femte matchminuten tog Tottenham ledningen.

Heung-Min Son lurade Citys backlinje med en vältajmad löpning i djupled och Tanguy Ndombele lyfte bollen över försvararna. Son var sedan iskall när han rullade bollen mellan benen på en utrusande Ederson i Citys mål.  

City inledde direkt en kvitteringsjakt.

Och i den 27 minuten hade Manchesterlaget en kvitteringsboll inne då Aymeric Laporte följde med upp i ett anfall och hittade rätt bakom Hugo Lloris. 

På reprisen var det dock tydligt att bollen träffade handen på Gabriel Jesus innan Laportes avslut och efter en VAR-granskning dömdes målet bort. 

Avgjorde efter en minut på planen 

Istället avgjorde Tottenham matchen i den andra halvleken. 

I den 65 matchminuten byttes Ndombele ut mot Giovani Lo Celso. Och han hann bara vara på planen ett par sekunder innan han blev målskytt. 

Harry Kane drev i gång en omställning och hittade en framstormande Lo Celso ute till vänster, som inte gjorde några misstag när han kom fri mot Ederson och placerade in 2-0 i den bortre gaveln.  

Harry Kane hyllas för sitt jobb: ”Är lagets själ”

Framspelningen till 2-0 var skyttekungen Harry Kanes nionde assist den här säsongen och efter matchen hyllades Kane för sitt hårda jobb. 

– Harry Kane representerar själen i laget och sättet han jobbar sätter standarden för resten i laget, säger Tottenhams tränare José Mourinho i i Viasats sändning. 

Kane själv leder gärna ett vinnande lag.  

– Det är en säsong där man måste göra det som krävs för att vinna, en del av mitt spel är att tacklas och jobba hårt. Det finns ingen bättre känsla än att vinna, men det är en lång väg kvar.

Lo Celsos 2-0-mål var var Tottenhams blott andra avslut på mål, en imponerande utdelning som innebar tre poäng för de nya serieledarna.