Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avgår efter kaoset – lämnar Man United

Foto: MARTIN RICKETT / STELLA PICTURES / PA
Foto: GARETH COPLEY / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Efter att flera lag backat från att delta i den uppmärksammade turneringen Super League kom uppgifter om att Manchester United vd Ed Woodward avgår. 

Nu bekräftar Manchester United att vd:n lämnar klubben vid årsskiftet. 

– Det har varit en ära att arbeta i världens största fotbollsklubb de senaste 16 åren, säger Ed Woodward till klubbens hemsida. 

Ed Woodward har varit en omtvistad vd i Manchester United och kritiserats både för sin ledarstil och hur klubben värvar spelare. 

Senast har Woodward fått ta emot kritik för att ha varit en av krafterna bakom det uppmärksammade och hårt kritiserade projektet Super League - som innebär att tolv av Europas största klubbar bryter sig loss från Uefa och startar en egen turnering. 

Woodward avgick då från sin roll inom European Club Association. Han fick också ta emot kritik från flera av sina egna spelare, däribland lagkapten Harry Maguire.  

Lämnar vid årsskiftet 

Efter att flertalet klubbar under tisdagskvällen valt att backa från initiativet rapporterade  Talk Sport att Woodward kommer avgår från sin roll som vd i Manchester United.  

Något som nu bekräftas av Manchester United. Klubben meddelar på sin hemsida att Woodward lämnar klubben vid årsskiftet efter 16 år i klubben.

– Klubben är i en fin position inför framtiden och det kommer att vara svårt att lämna i slutet av året, säger Ed Woodward till klubbens hemsida. 

– Jag kommer att uppskatta alla minnen från min tid på Old Trafford. Jag är stolt över pånyttfödelsen av klubbens kultur och vår återgång till sättet Manchester United spelar på.