Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Aubameyang hjälte – i ett ungt Arsenal

Foto: BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK / BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Pierre-Emerick Aubameyangs fina målform håller i sig från förra säsongen. 

Han blev matchens enda målskytt i Arsenals premiär på bortaplan mot Newcastle.

Arsenal vann med uddamålet, 1-0. 

– Vi kämpade hårt i dag. Det var en bra match mot ett bra lag. Det är viktigt att inleda med en seger, säger matchhjälten till brittiska BBC.

Arsenal har enligt många gjort det bästa transferfönstret i Premier League. Londonklubben har bland annat plockat in David Luiz, Dani Ceballos, Nicolas Pépé och Kieran Tierney. 

Trots stjärnvärvningarna valde tränare Unai Emery att bänka samtliga och i stället starta ynglingarna Joe Willock och Reiss Nelson. 

Och det skulle visa sig vara en succé. 

Aubameyang nätade 

För i anfallet spelade fortfarande förra årets succéspelare Pierre-Emerick Aubameyang från start. Aubameyang vann förra årets skytteliga tillsammans med Mohamed Salah och Sadio Mané på 22 gjorda mål. 

En annan yngling, ytterbacken Ainsley Maitland-Niles, slog en perfekt passning till anfallaren som kyligt tog ner bollen och sköt ledningsmålet för Arsenal. 

Pépé och Ceballos kom in 

Tre av stjärnvärvningarna skulle dessutom få speltid. Både Pépé, Ceballos och Martinelli hoppade in i matchen. Och trots att Newcastle försökte få in ett kvitteringsmål så lyckades Arsenal hålla undan och vinna med 1-0 på bortaplan. Pierre-Emerick Aubameyangs stor matchjälte med matchens enda mål. 

– Vi kämpade hårt i dag. Det var en bra match mot ett bra lag. Det är viktigt att inleda med en seger. Förra säsongen startade vi dåligt så nu är vi nöjda, säger Aubameyang till brittiska BBC efter segern.

– Det är alltid positivt för laget att vinna den första matchen. Alla är nöjda med tre poäng och vi ser fram emot att vinna fler matcher, fortsätter Aubameyang.