Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Åtalet mot Mason Greenwood läggs ner

ARKIV: Ronaldo lämnar United – mitt under VM
Mason Greenwood.
Foto: MICHAEL REGAN / STELLA PICTURES / PA

Mason Greenwood har varit anklagad för våldtäktsförsök och våld i nära relation. 

Nu läggs anklagelserna ner, skriver Manchester Evening News.

För ett drygt år sedan greps Manchester United-talangen Mason Greenwood av polis. Detta efter att hans exflickvän anklagat honom för misshandel och våldtäkt. 

I sociala medier publicerade kvinnan bilder och filmklipp där hon visade upp blod och blåmärken. Hon lade även ut ljudupptagningar i vilka det gick att höra verbala hot från Mason Greenwood.

Sedan dess har Greenwood, som hunnit bli 21 år gammal, inte spelat för Manchester United. Han har inte heller fått träna med klubben och United plockade bort honom från spelartruppen på sin hemsida efter gripandet. Han har inte spelat för klubben sedan Premier League-matchen mot West Ham 22 januari i fjol. 

Därtill bröt skosponsorn Nike sitt avtal med Greenwood.

Mason Greenwood frikänns 

I oktober greps Mason Greenwood på nytt i sitt hem efter att ha brutit mot ett kontaktförbud. Senare samma dag väcktes åtal mot honom. 

Greenwood åtalades för tre fall av försök till våldtäkt, ”kontrollerande beteende” och misshandel. I samtliga tre fall rör det sig om en och samma målsägande.

Nu står det klart att Greenwood frias från åtalspunkterna och samtliga misstankar om brott avskrivs. Det rapporterar flera brittiska medier, däribland Manchester Evening News. 

– Det här beslutet har inte fattats ländvindligt, säger en talesperson för polisen i Manchester i ett uttalande.

Talespersonen för polisen vill inte kommentera fallet ytterligare. 

I september registrerade Manchester United Mason Greenwood i sin bruttotrupp till Premier League. Därmed har 21-åringen möjlighet att spela för Manchester United redan den här säsongen, om United väljer att ta ut honom. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Blir det Sverige eller Belgien som får fira på Friends?
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset