Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Diego Costa bryter med Atlético

Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS BILDBYRÅN

Diego Costa har ryktats bort från Atlético Madrid. 

Nu bekräftar klubben att man kommit överens med anfallaren om att bryta kontraktet.

Under december har det stått allt mer klart att Diego Costas tid i Atlético Madrid är över. Anfallaren har ryktats bort från den spanska storklubben och enligt Goal har han gjort klart att han vill spela i ett annat lag i januari. 

”Diego Costa har informerat Atlético Madrid om sin önskan att lämna klubben innan transferfönstret i januari och att kontraktet med klubben sägs upp”, skriver sajten.

Under tisdagen kom också det officiella beskedet. Costa bryter kontraktet, som skulle löpt ut i juni 2021, med Atlético Madrid. 

Spanjoren saknar dock inte ett intresse ute i Europa. Enligt spanska AS är krisklubben Arsenal intresserade av att knyta till sig anfallaren som tidigare har gjort ett stort avtryck hos rivalen Chelsea. 

Vill stanna i Europa

Den spanska tidningen skriver att Atlético Madrid inte vill sälja stjärnan till någon rival vilket gör Arsenal till en möjlig kandidat att ta över Costa. 

Anfallaren har tidigare sagt att han vill stanna i Europa och att han har ”två eller tre säsonger kvar att spela på toppnivå”. 

Diego Costa har fått chansen i sju La Liga-matcher den här säsongen och på dessa matcher har han gjort två mål. Men anfallaren haft stora skadebekymmer och Atletico-managern Diego Simeone har valt att spela Luis Suarez och Joao Felix framför spanjoren. 

Diego Costa återvände till Atlético Madrid 2018 efter en fyraårig sejour i Chelsea.

Arsenal ligger på 15:e plats i Premier League och har endast spelat in 17 poäng på 15 matcher. 

https://twitter.com/atletienglish/status/1343890184639819776