Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Arsenals jättevärvning: White är presenterad

Ben White.
Foto: GLYN KIRK / STELLA PICTURES / PA
Mikael Arteta.
Foto: ANDY RAIN / REUTERS BILDBYRÅN

Ben White, 23, är klar för Arsenal. 

 Övergångssumman uppges vara runt 600 miljoner kronor. 

– Han har så många kvalitéer, säger Arsenals tekniska direktör Eduardo César Gaspar till klubbens hemsida

Ben White presenterades under fredagseftermiddagen officiellt, nu är han Arsenalspelare. Han kommer närmast från Brighton där han spelade 36 Premier League-matcher förra säsongen. Mittbacken var även med i det engelska lag som tog sig till final i EM. 

Hans karriär inleddes i Southampton innan han anslöt till Brightons organisation som 16-åring och debuterade i A-laget som 18-åring. 

Arsenals tekniska direktör Eduardo César Gaspar berömmer nyflrvärvet.

– Ben har varit huvudmålet den här sommaren. Han har så många kvalitéer som gör oss glada att han ansluter till oss. Ben är en ung engelsk spelare med en lysande framtid. Han är stark defensivt, bra med bollen och har en jättebra inläggsfot, säger han till klubbens hemsida.

Arsenals tränare Mikel Arteta  berömmer Whites bolltrygghet. 

– Ben är en intelligent försvarare som är väldigt bekväm med bollen vid fötterna och hans spelstil passar oss perfekt, säger han till klubbens hemsida. 

Enligt hemsidan kommer White att spela i tröja nummer fyra och kommer att göra sin första match redan på söndag. Arsenal möter då derbyrivalen Chelsea i en träningsmatch.