Foto: VINCE MIGNOTT / IMAGO/UK SPORTS PICS LTD/IBL IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: VINCE MIGNOTT / IMAGO/UK SPORTS PICS LTD/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: VINCE MIGNOTT / IMAGO/UK SPORTS PICS LTD/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Arsenal vidare efter en stor överkörning

Publicerad

Arsenal är vidare till sextondelsfinal i Europa League.

På torsdagen krossade man BATE Borisov med 6-0.

Theo Walcott och Jack Wilshere gjorde varsitt mål.

Arsenal har haft en bekväm resa under höstens spel i Europa League. Inför den avslutande matchen hemma mot vitryska BATE Borisov stod laget på tre segrar, en oavgjord och en förlust. Men Arséne Wenger siktade på att avsluta med stil på hemmaplan och så blev det.

Målkalas efter knappa timmen

På torsdagskvällen krossade Arsenal BATE med hela 6-0 (!) efter stor show av bland annat Theo Walcott som var inblandad i två mål och gjorde ett själv. 

Redan i den elfte minuten tog Arsenal ledningen genom Mathieu Debuchy. Strax innan halvtidspausen kom två snabba mål genom Walcott och Jack Wilshere. 

Giroud målskytt

I inledningen av den andra halvleken gjorde BATE:s Denis Polyakov självmål och Arsenal hade en trygg 4-0-ledning redan efter 51 minuter. Olivier Giroud och Mohamed Elneny avslutade målkalaset och slutsiffrorna skrevs till 6-0.

Segern innebär att Arsenal vinner gruppen på tolv poäng. Tvåa slutar serbiska Röda Stjärnan som vann mot Köln med 1-0 och slutar på nio poäng. 

https://twitter.com/EurosportSE/status/938865515170226176

 

https://twitter.com/EurosportSE/status/938872162475061248

 

https://twitter.com/EurosportSE/status/938873669694001152

 

https://twitter.com/EurosportSE/status/938885396091432960
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag