Olivier Giroud. Foto: Marc Atkins / MARC ATKINS / OFFSIDE/IBL OFFSIDE SPORTS PHOTOGRAPOlivier Giroud. Foto: Marc Atkins / MARC ATKINS / OFFSIDE/IBL OFFSIDE SPORTS PHOTOGRAP
Olivier Giroud. Foto: Marc Atkins / MARC ATKINS / OFFSIDE/IBL OFFSIDE SPORTS PHOTOGRAP
Foto: South/Silv/Rex/Shutterstock / SOUTH/SILV/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: South/Silv/Rex/Shutterstock / SOUTH/SILV/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: South/Silv/Rex/Shutterstock / SOUTH/SILV/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Arsenal vann och går om United i tabellen

Publicerad

Arsenal passerar Manchester United och är ny femma i Premier League-fotbollen. Tabellklättringen sker tack vare London-lagets viktiga 2–0-seger borta mot Southampton, efter mål av Alexis Sánchez och inhopparen Olivier Giroud.

Sánchez inledde målskyttet i 60:e minuten, när han snyggt vände bort två backar för att sedan med vänsterfoten skjuta säsongens 20:e mål. Giroud hade bara varit på planen i ett par minuter när han i 83:e nickade in 2–0 från nära håll.

Med tre omgångar kvar har Arsenal tre poäng upp till Manchester City, som ligger fyra och har den sista platsen som ger spel i Champions League nästa säsong.

 

Se fler höjdpunkter på Viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på Viaplay.se

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag