Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilskan efter dramat: "Är skrattretande"

Foto: GARCIA/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / GARCIA/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Chelsea var två minuter från att hänga av Arsenal från toppstriden i Premier League.

Då bjöd de båda London-klubbarna på en kaosartad avslutning av derbyt. 

Vad sägs om kvittering, missat friläge och skott i ribben inom loppet av en minut.

Efter matchen var Arsenals tränare Arsène Wenger rasande.

När Marcos Alonso tryckte in 2-1 till Chelsea med fem minuter kvar såg det mörkt ut för Arsenal. I det läget var Chelsea förbi Manchester United på andra plats i tabellen, och Arsenal sex poäng efter Liverpool på fjärde plats i tabellen. 

Men det var inte över där. På tilläggstid dök Hector Bellerin upp i Chelseas straffområde och tryckte in kvitteringen distinkt bakom Thibaut Courtois i Chelseas mål. 

– Jag har inte gjort mål på länge, och det var skönt att göra det i en sån här match. Jag är glad över målet, säger Bellerin. 

Den sena kvitteringen blev startskottet på två fullständigt galna slutminuter på Emirates Stadium. Kort efter avspark bjöds Chelsea på ett friläge, men Alvaro Morata, som tidigare i matchen bränt flera jättelägen, sköt rakt på Petr Cech i Arsenals mål. Returen studsade ut till Davide Zappacosta vars skott träffade ribban.

Galet slut mellan Arsenal och Chelsea

Arsenals fick då en sista chans att avgöra, men Granit Xhakas passning mot Danny Wellbeck blev på tok för lång - och matchen slutade 2-2. 

– Det var 50/50, båda lagen gjord en bra match, men vi borde kanske gjort ett par mål till, säger Eden Hazard.

Arsenals första mål gjordes av Jack Wilshere, mittfältarens första i ligan i Arsenals tröja sedan maj 2015, och Eden Hazard gjorde Chelseas första mål på straff. En straff som fick Arsenals manager Arsène Wenger att se rött.

– Det är skrattretande, säger han om domarens beslut att döma straff.

I och med det oavgjorda resultatet ligger Chelsea kvar på tredje plats, 16 poäng efter serieledarna Manchester City. Arsenal ligger sexa, fem poäng efter Liverpool.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!