Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är som vi har dödat någon”

Foto: ALTER PHOTOS / ALTER PHOTOS/SIPA USA SIPA USA
Foto: PAUL TERRY/SHUTTERSTOCK / PAUL TERRY/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Super League-projektet är på väg att krossas – redan några dagar efter offentliggörandet. 

Men Real Madrids president Florentino Perez ger inte upp drömmen, och riktar samtidigt hård kritik mot de som protesterat mot ligan. 

– Det är som vi har dödat någon, dödat fotbollen, säger han i spansk radio enligt The Athletic

Den nya superligan blev offentlig under natten till lördagen. Tolv storklubbar i Europa stod bakom det projektet. Men planerarna kritiserades massivt, och bara dagar senare hade alla sex engelska klubbar hoppat av. 

Under onsdagen bekräftade grundaren Andrea Agnelli att turneringen inte kan genomföras och därför skrotas, utan en enda match spelad. 

– Om jag ska vara ärlig, nej, bevisligen går det inte att genomföra, sa han enligt Sky Sports.

”Har varit hot och påhopp”

Men Real Madrids president Florentino Perez har inte gett upp sin dröm. I en intervju i spansk radio under natten till torsdagen gick han till motattack, och var bland annat kritisk mot dem som har protesterat mot projektet. 

– Jag har aldrig sett en större aggression från Uefas president (Aleksander Ceferin) eller från andra ligapresidenter. Under de senaste dagarna har jag inte sett något liknande. Det har varit hot, påhopp, ungefär som vi har dödat någon, dödat fotbollen, säger Perez enligt The Athletic-journalisten Dermot Corrigan och menar att ligan inte är död, eller skrotad. 

Ny superliga i England?

– Vi tror på projektet. Vi kommer att fortsätta jobba, det är inte dött. 

Super League, som skulle vara en stängd turnering och innebära enorma intäkter till världens största fotbollsklubbar, har enligt Real Madrids Florentino Pérez, som också är en av medgrundarna till turneringen, pågått i ett tiotal år.

Nu har även nya uppgifter dykt upp i England. The Sun-journalisten Marton Lipton skriver att en superliga i Storbritannien kan bildas. De helt obekräftade planerna skulle innebära att de skotska klubbarna Celtic och Glasgow Rangers skulle spela i Premier League, och att ligan skulle bantas till 18 lag, där fyra skulle gå vidare till ett slutspel och där slåss om titeln.