Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Är redo att släppa in 12 000 supportrar

Foto: RYAN BROWNE/BPI/REX / RYAN BROWNE/BPI/REX/IBL REX FEATURES
Foto: MAGI HAROUN/SHUTTERSTOCK / MAGI HAROUN/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Manchester United vill undersöka möjligheten att släppa in fans på arenan.
Det avslöjar The Athletic, som menar att klubben strävar efter att kunna släppa in 12 000 supportrar i hemmapremiären mot Crystal Palace. 

På många arenor i världen har det länge ekat tomt – så även i Premier League. 

Det närmar sig en ny säsong för den engelska ligan och nu rapporterar The Athletic att Manchester United vill diskutera möjligheten att släppa in publik på Old Trafford. 

Klubben ska undersöka om det går att släppa in 12 000 supportrar på arenan när United spelar hemma mot Crystal Palace den 19 september. 

Mötet kring detta med berörda myndigheter förväntas att äga rum under torsdagen. Klubben ska även vilja ha som mål att öka upp kapaciteten om gränsen på 12 000 personer skulle fungera i praktiken. 

Måste garantera säkerheten 

Enligt The Athletic är det dock mycket som måste gå i lås först, förutom själva beslutet från myndigheterna för att garantera säkerheten så måste de även ta ställning till vilka fans som ska ha tillgång till de begränsade platserna. 

Även Arsenal, Liverpool och Crystal Palace har börjat titta på olika scenarion för att kunna tillåta publik på arenorna inför PL-säsongen 2020/2021.