Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Är helt fruktansvärt för alla unga där ute”

Foto: IRAKLI GEDENIDZE / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: IRAKLI GEDENIDZE / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: IRAKLI GEDENIDZE / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: KULUMBEGASHVILI TAMUNA / STELLA PICTURES/XINHUA/AVALON.RED B950

Premier League-stjärnan Fabian Schär slogs medvetslös under EM-kvalet – och tilläts ända spela vidare.

Nu väcker beslutet ilska i England. 

Fabian Schär har varit en av Newcastles största trygghetsfaktorer på sistone. Hans insatser under andra halvan av säsongen har fått experterna att lyfta fram honom som favoritkandidat till ”Årets spelare” i lagens interna gala. 

Det var därför med stor oro som Newcastles tränarstab såg vad som hände med Schär i Schweizs EM-kval-match mot Georgien.

Fabian Schär knockad

Ungefär 24 minuter in på mötet slog Schär ihop med motståndaren Jemal Tabidze. Schär låg medvetslös i fyra minuter och var nära att svälja sin tunga. Ändå spelade Schär vidare.

– Det såg fruktansvärt ut, jag minns ingenting. Jag var helt borta. Min skalle surrar fortfarande. Jag har ett stort blåmärke på pannan och ont i nacken, säger Schär till Blick. 

Foto: IRAKLI GEDENIDZE / REUTERS BILDBYRÅN

Enligt Newcastle-baserade tidningen Chronicle reagerade klubbledningen starkt på att landslaget lät Schär spelade vidare i matchen. De medicinska rönen pekar på att man ska ta av spelare direkt om man misstänker hjärnskakning. 

”En skam”

I Storbritannien fick frågan stor uppmärksamhet när en 14-åring vid namn Ben Robinson avled efter att ha fått en hjärnskada under en rugbymatch.

Hans pappa Peter Robinson såg vad som hände med Schär – och rasade.

”Det här är en skam och ett helt fruktansvärt sätt att föregå med exempel för alla unga där ute”, skriver Robinson på de sociala medierna. 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!