Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Är helt fruktansvärt för alla unga där ute”

Foto: IRAKLI GEDENIDZE / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: IRAKLI GEDENIDZE / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: IRAKLI GEDENIDZE / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: KULUMBEGASHVILI TAMUNA / STELLA PICTURES/XINHUA/AVALON.RED B950

Premier League-stjärnan Fabian Schär slogs medvetslös under EM-kvalet – och tilläts ända spela vidare.

Nu väcker beslutet ilska i England. 

Fabian Schär har varit en av Newcastles största trygghetsfaktorer på sistone. Hans insatser under andra halvan av säsongen har fått experterna att lyfta fram honom som favoritkandidat till ”Årets spelare” i lagens interna gala. 

Det var därför med stor oro som Newcastles tränarstab såg vad som hände med Schär i Schweizs EM-kval-match mot Georgien.

Fabian Schär knockad

Ungefär 24 minuter in på mötet slog Schär ihop med motståndaren Jemal Tabidze. Schär låg medvetslös i fyra minuter och var nära att svälja sin tunga. Ändå spelade Schär vidare.

– Det såg fruktansvärt ut, jag minns ingenting. Jag var helt borta. Min skalle surrar fortfarande. Jag har ett stort blåmärke på pannan och ont i nacken, säger Schär till Blick. 

Foto: IRAKLI GEDENIDZE / REUTERS BILDBYRÅN

Enligt Newcastle-baserade tidningen Chronicle reagerade klubbledningen starkt på att landslaget lät Schär spelade vidare i matchen. De medicinska rönen pekar på att man ska ta av spelare direkt om man misstänker hjärnskakning. 

”En skam”

I Storbritannien fick frågan stor uppmärksamhet när en 14-åring vid namn Ben Robinson avled efter att ha fått en hjärnskada under en rugbymatch.

Hans pappa Peter Robinson såg vad som hände med Schär – och rasade.

”Det här är en skam och ett helt fruktansvärt sätt att föregå med exempel för alla unga där ute”, skriver Robinson på de sociala medierna.