Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är förbluffad – det han säger är löjligt”

Manchester United dras med skador. Tränaren Ole-Gunnar Solskjaer öppnade för snabba värvningar efter förlusten mot Liverpool.
Ole Gunnar SolskjaerFoto: JAMES SPEAKMAN/MERCURY PRESS/SHUTTERSTOCK
Marcus Rashford lämnar mötet med Wolverhampton i i FA-cupenFoto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Victor Nilsson Lindelöf saknades på gårdagens träningFoto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Tränaren är ifrågasatt, nyckelspelarna är skadade och laget är 30 poäng efter ärkerivalen.

Det stormar kring Manchester United.

Efter beskedet att Marcus Rashford blir borta i upp till tre månader sågas Ole Gunnar Solskjaer.

– Jag är förbluffad. Det han säger är löjligt, säger förre Premier League-spelaren Jamie O'Hara.

I kväll ställs Manchester United mot Burnley på Old Trafford.

I går drabbades klubben av ännu ett bakslag.

Victor Nilsson Lindelöf, 24, anlände till träningsanläggningen strax innan tiotiden på förmiddagen men syntes aldrig till på träningsplanen strax efteråt. En kvart efter ankomsten skickades han nämligen hem då han ”mådde dåligt”. 

En försiktighetsåtgärd från klubbens sida, enligt lokaljournalisten Samuel Luckhurst som bevakar klubben på nära håll. Skulle den svenske mittbacksstjärnan, som har spelat 22 av 23 matcher den här säsongen, missa matchen mot Burnley är det ytterligare ett i raden av bakslag för klubben.

Sen tidigare är de centrala mittfältarna Paul Pogba och Scott McTominay skadade och så sent som i helgen kom beskedet att anfallsstjärnan Marcus Rashford har ådragit sig dubbla stressfrakturer i ryggen och blir borta i upp till tre månader.

– Det brukar ta sex veckor att komma tillbaka i träning, sen ska man ju komma i matchform också, sa Ole Gunnar Solskjaer.

Kritiken: ”Solskjaer kände till skadan”

Den 22-årige anfallaren, som med sina 14 ligamål är lagets överlägset främste målskytt den här säsongen, hade smärtor i ryggen efter ligamatchen mot Norwich.

Men byttes ändå in i FA-cupmatchen mot Wolverhampton.

Rashford tvingades av planen med svåra smärtor och efteråt konstaterades det alltså att en enkel stressfraktur i ryggen plötsligt hade blivit till en dubbel sådan. Nu väntar operation för Rashford och experten Ian Wright är inte nådig i sin kritik mot Ole Gunnar Solskjaer, som bytte in Rashford mot Wolves, trots att han kände till Rashfords ryggproblem.

– Solskjaer har sagt att han visste om det. Nu är Rashford borta i tre månader. Solskjaer är under enorm press att ta tillbaka klubben dit de en gång var och han har tänkt mer på sig själv än på spelarna. Han har tänkt mer på sig själv än på Marcus Rashfords hälsa, säger Wright i BBC.

– Nu är en av deras mest lovande och viktigaste spelare och der måste tränaren lastas för.

Den forne Tottenham-mittfältaren Jamie O'Hara:

– Det är en allvarlig skada och jag är förbluffad över att de lät honom spela. Att Ole Gunnar Solskjaer säger att han kommer bli borta i sex veckor är löjligt. En dubbel stressfraktur i ryggen innebär tre månader. Minst, säger han till TalkSport.

Näst högsta lönebudgeten i världen

Den 33-årige engelsmannen fostrades i Arsenals och Tottenhams ungdomsakademier, men det blev bara 34 A-lagsmatcher för ”Spurs”. Mittfältaren har dragits med flertalet skador under sin karriär och spelar nu i den engelska sjättedivisionen.

Han vet vad han talar om när det kommer till Marcus Rashfords ryggskada.

– Det är en svår skada och jag kan inte förstå att klubbens medicinska team lät honom spela. De måste ha vetat om hans stressfraktur. De måste ha varit oroliga för hans rygg. Jag hade själv en stressfraktur en gång, men fortsatte spela. Till slut fick jag en dubbel stressfraktur och det slutade med att jag tvingades till operation sex månader senare. Efter det dalade min karriär, för jag kom aldrig upp i samma tempo igen, säger O'Hara.

Samtidigt som Ole Gunnar Solskjaer ifrågasätts i England fortsätter ryktena om norrmannens potentiella ersättare. Mauricio Pochettino pekades ut som huvudkandidat redan när han basade över Tottenham, och nu när han är klubblös fortsätter han att kopplas ihop med klubben.

Den sparkade argentinaren har tidigare sagt att han gärna tar sig an ett nytt lag i Premier League och under tisdagen gjorde italienska uppgifter gällande att Pochettino ligger i förhandling med Manchester United om att ta över till nästa säsong.

Fyra frågor till Thomas Wilbacher

Har Ole Gunnar Solskjaer förlitat sig – och Man Uniteds spel – för mycket på Marcus Rashford?

 

– Jag tror att det har varit hans enda val. Han har för få spelare som kan göra skillnad i en match, därför har Rashfords egenskaper och spetskvaliteter varit fundamentala för Solskjaer. Sedan kan han ha misslyckats med matchningen, spelat honom för mycket för vad hans kropp har orkat med. Resultatkraven har dock varit stora så jag förstår en pressad tränare i det här läget.

 

Hur mycket av ansvaret för Man Uniteds svaga säsong ligger på Solskjaer – och hur mycket ligger på sportsligt ansvarige Ed Woodward?

 

– Man måste alltid gå till den ytterst ansvariga, i det här fallet Ed Woodward, eller kanske ännu högre upp, de som givit honom ansvaret för det sportsliga i klubben. Spelarmaterialet har varit för dåligt för att kunna vara med och slåss högst upp. Jag tycker dock att Solskjaer borde ha kunnat få ut mer av truppen som ställts till hans förfogande. Så visst har vi att göra med en underprestation även från norrmannen.

 

Vilken väg borde Man United gå framöver – släppa fram yngre spelare eller rikta in sig på fler, tydliga stjärnspelare?

 

– Kombinationen brukar alltid bli vinnande: En mix av erfarenhet och ungt. Däremot måste Manchester United fråga sig själv vad de egentligen vill med sin framtid. Om man ska vara med högst upp måste man även rekrytera de bästa spelarna. Där måste de hitta en balans.

 

Vem är drömnamnet som tränare för Manchester United till nästa säsong? Solskjaer eller någon annan?

 

– Jag tycker att både Mauricio Pochettino och Max Allegri är två namn som Manchester United borde ha högst upp på sin tränarlista. Solskjaer borde göra sin sista säsong i och med denna. Jag tror att italienaren är intresserad och att United kan slå andra klubbar i konkurrensen om hans signatur. Pochettino blir svårare.