Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är en av de saker jag ångrar mest”

Foto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERS / MICHAEL ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERS REX FEATURES
Foto: ALBERTO ESTEVEZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Arsène Wenger hade en fantastisk tränarkarriär i Arsenal.

Men vissa saker smärtar fortfarande.

Nu avslöjar fransmannen hur nära han var att värva Leo Messi från Barcelona.

– Det är en av de saker jag ångrar mest, säger han enligt Football-Espana. 

Det blev 22 år på tränarbänken i Arsenal.

Arsène Wenger ledde klubben till tre ligatitlar och sju FA-cuptitlar under sina år i London och är starkast ihågkommen från för den förlustfria Premier League-säsongen 2003/2004.

Hösten 2003 stod det klart att klubben värvat mittfältstalangen Cesc Fàbregas från Barcelonas ungdomsakademi La Masia. Nu berättar Wenger att man under samma transferfönster även var intresserade av Fàbregas lagkamrat Leo Messi.

– I livet får man räkna med ånger och misslyckade affärer. En sådan var Leo Messi. Det är en av de saker jag ångrar mest, säger han enligt Football-Espana. 

Wenger om Messi: ”Ouppnåelig”

Så hur nära var det?

Enligt Arsène Wenger hade man förhandlingar med den unge argentinaren, som senare skulle visa sig bli en av tidernas absolut bästa fotbollsspelare.

– Det är sant att vi var intresserade av att värva honom, men till och med på den tiden var han ouppnåelig, säger Wenger och avslutar:

– Det här var på den tiden då Arsenal var i ungefär samma storlek som Barcelona och, som en del av vår värvningsstrategi, ville vi värva unga talanger för att bygga upp ett starkt och ungt lag.


FÅ BÄST KOLL! Följ FC Barcelona – direkt i Messenger 

FÅ BÄST KOLL! Följ Arsenal – direkt i Messenger