Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Är det någon som ens vill ha fjärdeplatsen?”

Paul Pogba, Manchester United. Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Pierre-Emerick Aubameyang, Arsenal. Foto: TIM IRELAND / AP TT NYHETSBYRÅN
Eden Hazard, Chelsea. Foto: WILL OLIVER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Bakom Manchester City och Liverpool utkämpas en kamp om de två återstående Champions Leagueplatserna i Premier League. 

En kamp som SportExpressens podcast Kick and Rush målar upp som kampen i att vara minst dålig. 

- Är det ens någon som ens vill ha fjärdeplatsen, undrar jag. För de är för dåliga för att spela Champions League, säger Therese Strömberg. 

Det återstår två omgångar av Premier League och titelstriden mellan Manchester City och Liverpool är redan en klassiker. De båda storlagen vägrar förlora och det skiljer blott en poäng mellan dem till Manchesterlagets fördel. 

Precis bakom dem placeringsmässigt - men en bra bit bakom poängmässigt - gör fyra lag upp om de två resterade Champions Leagueplaceringarna. 

Tottenham, Chelsea, Arsenal och Manchester United. 

Lag som inte hade en lyckad helg. 

Tottenham gick på en oväntad nit mot West Ham, Arsenal åkte på en stjärnsmäll och matchen mellan United och Chelsea blev ett sömnpiller som slutade 1-1. 

Storlagen sågas stenhårt

I SportExpressens Premier League-podcast ställer man sig frågan vilka två lag som kommer klara av att kvala in till nästa år Champions League - och vilka lag som är tillräckligt bra för att spela i CL. 

Nästan inget av dem, Tottenham undantaget, blir svaret. 

- Det är så svårt att se var lag som United, Arsenal och Chelsea är på väg, säger Therese Strömberg. 

Framför allt ställer sig Strömberg frågande till Manchester Uniteds chanser nästa säsong under Ole Gunnar Solskjaer. 

- Det är svårt att veta vad det är för typ av fotboll han vill spela. Det är tydligt att han inte vill spela den typ av fotboll som truppen är byggd för, så om spelarna börjat tvivla redan nu så kommer det inte att gå och det kommer inte bli bra oavsett vem de värvar i sommar, säger hon. 

Strömberg: ”Kaos, kris och panik”

Programledaren Pontus Weinemo tar upp att Rio Ferdinand ryktas ta över som ny sportchef i United, vilket får Strömberg och Petter Landén att uppgivet ruska på sina huvuden. 

- United har egentligen truppen till att utmana, men när det kommer till tränare och styrelse är klubben en enda stor röra, säger Landén. 

Strömberg håller med: 

- United är det lag som har minst problem spelarmässigt just nu, men det är så mycket annat i den klubben som är kaos, kris och panik. 

Poddtrios bet: Chelsea tar fjärdeplatsen

I fallet Arsenal så pekas deras defensiva brister upp som akilleshälen som mest troligt kostar dem en CL-plats den här säsongen och som mest troligt kräver tid att åtgärda. 

- De behöver lägga så mycket pengar på backlinjen för att kunna vara utmana, men det kommer de inte hinna till nästa säsong. Inte en chans, säger Weinemo. 

Till slut enas trion i att det blir Chelsea som gör Tottenham sällskap till CL, men det höjs stora frågetecken kring vilket Chelsea som spelar CL nästa säsong, inte minst sedan lagets storstjärna Eden Hazard ryktas vara på väg till Real Madrid. 

- Vi vet inte alls hur det kommer se ut och om de tappar Hazard tappar de sin största stjärna och navet i sitt offensiva spel, säger Strömberg.