Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anthony Elanga missar Uniteds träningsläger

Anthony Elanga har en lättare skada.
Foto: MICHAEL REGAN / STELLA PICTURES / PA

Anthony Elanga, 19, är inte med på Manchester Uniteds träningsläger i Skottland. 

Han är skadad.

Svensken får nu behandling på träningsanläggningen, skriver Manchester Evening News

Victor Nilsson Lindelöf och resten av Manchester United har spelat tre försäsongsmatcher och den här veckan var det dags för läger i den skotska kuststaden St Andrews.

Den svenske supertalangen Anthony Elanga har spelat alla försäsongsmatcher och gjorde mål i både förlustmatchen (2–4) mot Queens Park Rangers och kryssmatchen mot Brentford. 

På måndagen reste laget på läger, men då stannade svensken hemma. Enlig Manchester Evening News handlar det om en lättare skada som inte är definierad. Manchester United hade ett läger i juli där Elanga var med. 

Manchester Evening News skriver att Elanga troligtvis kommer att få behandling på Carrington, Manchester Uniteds träningsanläggning.

”Han är den typen av kille”

United-tränaren Ole Gunnar Solskjaer har tidigare sagt till Manchester Evening News att huruvida Elanga ska lånas ut eller inte är ett svårt beslut att ta. 

– Vi vill spela ett pressande spel, utan krusiduller. Om du frågar honom (Elanga) i halvtid att springa över till cricketplanen och hämta vatten till oss, skulle han göra det. Han är den typen av kille. 

– Han har kommit fram genom akademin och som tränare älskar du att se dessa grabbar och om de ger dig ett skäl att spela dem, så måste du göra det.

Elanga spelade två Premier League-matcher förra säsongen och startade i den ena, borta mot Wolverhampton, där han också gjorde mål efter bara 13 minuter. Hans första och hittills enda PL-mål. 


Guide: Den ultimata guiden till Premier League-säsongen 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset