Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Amerikansk miljardär tänker köpa Chelsea

Todd BoehlyFoto: Jordan Strauss / Invision
Roman Abramovitj har ägt Chelsea sedan 2003.Foto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅN

Den amerikanske affärsmannen Todd Boehly har lagt ett bud för att köpa Chelsea.

Men Roman Abramovitj kräver nästan 38 miljarder kronor för att sälja klubben.

”Budet är det senaste exemplet på en amerikansk investerare som försöker skaffa sig andelar i en europeisk fotbollsklubb”, skriver den brittiska affärstidningen Financial Times.

Roman Abramovitj har ägt Chelsea sedan 2003 men under åren har det flera gånger förekommit uppgifter om att den ryske miljardären planerar att sälja klubben.

I augusti förra året rapporterade den ansedda tidningen The Times att klubben var till salu för 23 miljarder kronor och nu rapporterar Financial Times att en potentiell köpare är den 46-årige amerikanske affärsmannen Todd Boehly som tidigare varit president för investmentbolaget Guggenheim Partners. 

Priset verkar dock ha höjts och Boehly har inte lyckats få köpa klubben för den ”lilla” summan.

Fortfarande intresserad av klubben

Enligt en person som är insatt i förhandlingarna ska Todd Boehly ha lagt ett bud som inte accepterats av Roman Abramovitj förra månaden. Ryssen kräver ungefär tre miljarder pund, nästan 38 miljarder svenska kronor, för att sälja Chelsea.

Financial Times skriver också att Boehly fortfarande är intresserad av att köpa klubben trots att hans första bud inte blev accepterat. Varken talespersoner för Boehly eller Chelsea har velat uttala sig om budet.

Todd Boehly startade värdepappersföretaget Elderidge Industries 2015 efter att ha lämnat Guggenheim Partners. Han har också gjort stora investeringar i medier, sport och fastigheter och är redan delägare i basebollaget Los Angeles Dodgers.