Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelet bakom uppbrottet – därför slutar Wenström

Viaplays välkända programledare Ola Wenström
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Nent Groups sportchef Per Nunstedt
Foto: SVEN LINDWALL

Det är nyheten alla snackar om i tv-Sverige.

Programledarstjärnan Ola Wenström lämnar Viaplay/Nent Group.

SportExpressen kan berätta att det var tv-huset som valde att inte erbjuda ett nytt kontrakt till den hyllade profilen.

Efter det beskedet har Wenström stått för kommunikationen kring skilsmässan – samtidigt som Nent lagt locket på.

På lördagen kunde SportExpressen avslöja att Ola Wenström, 54, lämnar Nent Group. I en intervju berättade den prisade programledaren att han i sommar gör sin sista Viaplay-sändning.

– Jag går i mål med Champions League efter 13 år i det här mediehuset, sa han då.

Wenström kom till Nent Group (då MTG) efter fotbolls-EM 2008, och har varit tv-husets stora stjärna sen dess, vunnit priset som årets programledare i Svenska Fans tävling Guldskölden sju år i rad, och varit ankare för Premier League och Champions League.

Men trots detta har Nent Group valt att inte förlänga kontraktet med stjärnan.

Det beslutet framfördes på ett möte, mellan Wenström och sportchefen Per Nunstedt (som kom till Viaplay samtidigt som Wenström 2008), under fredagen.

Dagen efter valde Wenström alltså att delge nyheten i SportExpressen, och uppgiften ska ha överraskat stort på Nent Group. 

Ola Wenström om beslutet att lämna

På söndagseftermiddagen lämnade Wenström ytterligare kommentarer till Aftonbladet, och gav där bilden av en spricka mellan honom och Nunstedt.

– Sportchefen, som jag en gång gav jobbet, intog en position som gjorde att alla eventuella vägar framåt tillsammans var omöjliga, säger Wenström till tidningen.

Aftonbladet: Ville Nent behålla dig?

– Utifrån den hållning som sportchefen har valt blev den frågan snabbt inaktuell.

Trots Wenströms framgångar och stjärnstatus är alltså relationen över, och enligt uppgifter till SportExpressen ska det ha varit ansträngt parterna emellan. En annan anledning till avslutet ska ha ekonomiskt då Wenströms kontrakt var stort. Enligt uppgift till SportExpressen har Ola Wenströms betydelse varit så stark att han kunnat arvodera mer än 30 000 kronor för ett uppdrag.

Det senaste kontraktet, som var tre år långt, skrevs 2018. Bolaget Wenströms Elektriska AB hade under 2019 en omsättning på drygt 4,3 miljoner kronor, och bolaget har tillgångar på cirka 7,7 miljoner kronor.

Från Viaplays/Nent Groups håll är det än så länge tyst. SportExpressen söker sportchefen Per Nunstedt.