Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alisson osannolik hjälte för Liverpool

Alisson Becker nickade in 2-1 till Liverpool.
Foto: Viaplay
Han gratuleras av lagkamraterna.
Foto: Viaplay
Alisson Becker tillägnade sin pappa målet.
Foto: Viaplay

Alisson Becker blev stor hjälte för Liverpool.

På tilläggstid klev målvakten upp och nickade in avgörandet för laget borta mot West Bromwich.

Hjälten var i tårar efter matchen och hyllade sin pappa.

– Jag hoppas att han såg det, jag är säker på att han firade med Gud vid sin sida, säger Alisson Becker till Sky Sports.

Liverpool jagar Champions League och West Bromwich har redan åkt ur Premier League. Men trots det så var det West Bromwich som tog ledningen efter en kvart på hemmaplan under söndagskvällen.

Hal Robson-Kanu gjorde sin första start för säsongen och gjorde inget misstag när han kom fri med Alisson Becker i målet.

Liverpool kvitterade dock efter en dryg halvtimmes spel när Mohamed Salah snappade upp en lös passning på motståndarnas planhalva. Han placerade in bollen i det bortre hörnet och tog sig därmed ikapp Harry Kane i toppen av skytteligan. De båda spelarna har gjort 22 mål den här säsongen.

Alisson Becker avgjorde för Liverpool

Efter Mohamed Salahs kvittering såg det länge ut att bli oavgjort. Men i jakten på en seger skickade Liverpool upp sin målvakt Alisson Becker på en hörna och målvakten nickade in 2-1 till Liverpool.

Det betyder att laget fortfarande i allra högsta grad är med i kampen om spel i Champions League nästa säsong.

Alisson Becker var i tårar i intervjun med Sky Sports efter matchen. Han tillägnade sin pappa målet – pappan som nyligen dog i en drunkningsolycka.

– Jag är väldigt känslosam efter allt som har hänt för mig och min familj. Men fotboll är mitt liv och jag har spelat så länge jag kan minnas med min pappa, säger Alisson Becker.

– Jag hoppas att han såg det, jag är säker på att han firade med Gud vid sin sida.