Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Aldrig sett honom så arg – tappade huvudet”

Graham Potter.
Foto: ROBBIE STEPHENSON/JMP/REX/SHUTTE REX FEATURES
Potter tränade tidigare allsvenska Östersunds FK.
Foto: ROBERT HENRIKSSON / TT NYHETSBYRÅN

Graham Potters Swansea låg illa till mot Blackburn.

Då plockade svenskbekantingen fram hårtorken. 

Graham Potter har fått goda vitsord för sin inledning som tränare i Swansea. Trots att klubben gjorde sig av meriterade Premier League-spelare som Sam Clucas, Jordan Ayew och Lukasz Fabianski och knappt hämtade in några ersättare, så ligger laget på åttonde plats i Championship-tabellen, sex poäng bakom ledarna Middlesbrough. 

I tisdags var Wales-klubben illa ute mot gästande Blackburn Rovers, men vände 0-1 i halvtid till seger med 3-1. Det krävde dock en utskällning från den före detta Östersunds FK-tränaren för att få i gång Swansea-mannarna.

– Första halvlek var inte ens nära bra nog, och det sa han till oss, och vi fick höra några väl valda ord och vi var ett annat lag i andra halvleken, säger anfallaren Oliver McBurnie till sajten Wales Online.  

"Han kan verkligen rasa”

– Jag kan säga att jag aldrig har sett honom så arg, han brukar inte förlora humöret så där, inte som jag känner honom. Men jag kom ihåg att jag pratade med Billy Reid när Potter dök upp och han sa: "Han är en trevlig kille, men se upp när han tappar huvudet, för då kan han verkligen rasa". Nu tror jag på Billy. 

Men enligt McBurnie hyser inga Swansea-spelare något agg gentemot Potter – trots utbrottet.

– Det var inget som vi inte förtjänade. Det var en del hårda ord som var välbehövliga och de fick effekten som han var ute efter. Vi kunde ha gjort ännu fler mål och det vore kul om de andra killarna kunde passa mig också, säger McBurnie. 

LÄS MER: Alla övergångar i Premier League inför säsongen 2018/2019 

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se