Foto: Greig Cowie/Bpi/Rex Shutterstock
 Foto: Greig Cowie/Bpi/Rex Shutterstock

Albrightons fina gest efter familjetragedin

Publicerad

Tidigare under sommaren blev Marc Albrightons svärmor dödad i ett terrorangrepp.

I helgen blev Leicester-mittfältaren målskytt i ligapremiären – och då bjöd han på en rörande målgest.

– Hon hjälpte mig på plan, säger Albrighton till The Guardian.

Det var i slutet på juni som två hotell i den tunisiska staden Sousse attackerades av två beväpnade gärningsmän.

Männen öppnade eld mot turister framför hotellen Imperial Marhaba och Soviva Resort.

Sammanlagt 38 människor dödades i attacken – som fick en oväntad Premier League-prägel.

Bland de döda fanns nämligen Leicester-mittfältaren Marc Albrightons flickvän Chloes mamma och hennes partner.

"Leicester City Football Club skänker sina djupaste kondoleanser till Marc Albrighton och hans partner Chole och deras familj efter att vi förstått att Chloes mamma Sue och hennes partner dog under attentatet i Tunisien. De finns i våra tankar. Vi fortsätter att stötta Marc och Chloes familj efter den här stora personliga tragedin", skrev Leicester på sin hemsida.

"Hon hjälpte mig"

Familjetragedin blev aktuell igen i går, när Albrighton satte ett av Leicesters mål i 4-2-segern mot Sebastian Larssons Sunderland.

Fingrarna som engelsmannen riktade upp mot skyn var tillägnade hans svärmor.

– Min flickväns bror Conor bor med oss och han har sagt till mig att jag borde få till en målgest. "Du måste göra något för mamma", har han sagt. Och Chloe har sagt att hennes mamma finns upp i himlen och fixar saker åt oss, och hon hjälpte mig definitivt på plan, säger Albrighton till The Guardian.

"Vi har drabbats"

I samband med att Albrighton talade ut om sin sorg, så passade han även på att tacka för allt stöd från omgivningen.

– Uppbackningen vi har fått har varit helt otrolig. Jag skulle inte vilja att någon drabbas av det vi har varit med om, och det får en att tänka på livet på ett annat sätt. Man tänker på vad som är viktigt och vad som är inte är viktigt. Jag ska träffa min familj nu och de kommer att vara glada, vilket är det bästa som finns, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag