Agüero historisk – bäst någonsin

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: PAUL CURRIE/BPI/SHUTTERSTOCK / PAUL CURRIE/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN

Sergio Agüero stod för ett hattrick när Manchester City krossade Aston Villa på söndagen. 

Nu har stjärnan gjort fler Premier League-mål än Thierry Henry – samtidigt som han blir den utländska spelaren i ligan som har gjort flest mål. 

Den regerande mästaren Manchester City har haft en strulig säsong. Kampen om titeln är i princip förlorad samtidigt som skyttekungen Sergio Agüero har haft skadeproblem. 

Men nu är argentinaren tillbaka – och det med besked. När Manchester City krossade Aston Villa med 6–1 under söndagen stod Agüero får tre mål. 

Passerar Henry

Efter två inledande mål av Riad Mahrez gjorde argentinaren 3–0, assisterad av Kevin De Bruyne. I andra halvlek kom det historiska målet. Agüero satte 5–0 och passerade därmed den tidigare Arsenalspelaren Thierry Henry i antal gjorde mål i Premier League. I slutet av matchen gjorde Agüero även 6–0, innan Aston Villa fasställde slutresultatet 6–1 på straff. 

Det betyder att Citys anfallare har gjort flest mål i Premier League genom tiderna, sett till utländska spelare. Han har gjort 176, medan Henry står fast på 175. Robin Van Persie ligger trea i den statistiken på 144 fullträffar. 

Den som har gjort flest mål i ligan är Alan Shearer som står noterade för 260 mål. 

Sergio Agüero stod för ytterligare ett rekord i storsegern. Nu är han den spelare som har gjort flest antal hattrick i Premier League. Under sina år i England har han mäktad med hela tolv stycken. 

https://twitter.com/MailSport/status/1216415742381514758