Agerade blixtsnabbt – efter otäcka bilderna

Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JON SUPER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JON SUPER / AP TT NYHETSBYRÅN

En person kollapsade i mötet mellan Tottenham och Newcastle. 

Då agerade Spurs-stjärnorna Sergio Reguilón och Eric Dier blixtsnabbt. 

Duon uppmärksammade först domaren och sedan ropade på lagläkarna som hade en hjärtstartare – nu hyllas de stort. 

”De förtjänar stor respekt”, skriver Mirror-journalisten Colin Millar på Twitter. 

Saudiarabiens era i Newcastle har börjat. Under söndagen var det dags för den första matchen sedan de tog över den anrika klubben. Tottenham kom på besök till St James' Park och det var hemmalaget som skulle ta ledningen. Redan efter två minuter satte Callum Wilson 1-0. Men kort därefter kom vändningen. Först satte Tanguy Ndombélé 1-1 och sedan gav Harry Kane Spurs ledningen – hans första fullträff i Premier League den här säsongen.

Sedan, med drygt två minuter kvar av första 45 bröts matchen. Anledningen var att en åskådare hade kollapsat på läktaren. Domaren Andre Mariner valde att plocka av spelarna i väntan på besked. Enligt Premier League handlade det om ett ”medicinskt problem i publiken”.

Hyllas: ”Stor respekt”

Ett par minuter senare kom spelarna tillbaka för att slutföra den första halvleken och samtidigt kom också lugnande besked: personens tillstånd har stabiliserats och hen har förts till sjukhus för vidare undersökning. 

Det som många missade var Sergio Reguilóns och Eric Diers agerande i samband med incidenten. Enligt flera brittiska journalister, som var på plats, agerade Spurs-duon blixtsnabbt. Dier ska ha sprungit direkt till avbytarbänken för att påkalla läkarna som hade tillgång till en hjärtstartare. Reguilón skrek till domaren så denne kunde blåsa av matchen. 

Nu hyllade stort. 

”Stor respekt för Dier och Reguilón”, skriver transferexperten Fabrizio Romano på Twitter. 

”Sergio Reguilon och Eric Dier förtjänar stor respekt för att de tänkte och agerade snabbt. Det var exakt det Simon Kjaer, Kasper Schmeichel och Anthony Taylor gjorde i Köpenhamn (Christian Eriksens kollaps under EM). Varje sekund räknas”, skriver Mirror-journalisten Colin Millar. 

Tottenham vann matchen med 3-2. 

https://twitter.com/Millar_Colin/status/1449772742488825858https://twitter.com/MiguelDelaney/status/1449774981223796742