Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ägaren rasar efter kritiken: ”Onödigt”

Foto: BPA / BPA/BILDBYRÅN
Foto: DANIEL HAMBURY / STELLA PICTURES / PA

Den tidigare landslagsstjärnan Karen Carney hävdade att coronaviruset låg bakom Leeds avancemang till Premier League. 

Uttalandet uppskattades inte av klubbens ägare Andrea Radrizzani som nu rasar på Twitter. 

– Jag tycker att den kommentaren är fullständigt onödig och respektlös, skriver han. 

Leeds tog steg upp till Premier League efter att ha vunnit Championship med tio poäng. Men enligt den tidigare landslagsspelaren Karen Carney hade inte Leeds lyckats med bedriften – om det inte vore för coronaviruset som innebar ett långt uppehåll. 

– De ryckte ifrån alla lag. Det ska Leeds ha beröm för. Men jag tror faktiskt att de gick upp till Premier League tack vare covid-19. Viruset gav dem en paus. Och jag är osäker på om de hade gått upp utan uppehållet, säger Carney i Amazon Primes sändning.

Leeds-fansen rasar

Kommentaren uppskattades inte klubbens ägare Andrea Radrizzani. Leeds officiella Twitterkonto publicerade en film på Carneys Twitter och påpekar att de vann ligan med tio poäng. 

Radrizzani skriver i ett svar att han tar på sig tweeten och fortsätter sitt resonemang. 

”Jag tar fullt ansvars för klubbens tweet. Jag tycker att kommentaren (Carneys) är fullständigt onödigt och respektlös mot vår klubb. Specifikt mot de som har gjort ett fantastiskt arbete, som till exempel våra spelare och tränare.”

Även Leeds-spelarna Mateusz Klich och Ben White reagerade på uttalandet. Klich postade en spyemoji som ett svar till Carneys kommentar. Spelarna för stöd av klubbens fans som har svämmat över Twitter med kritik mot Carney, där det även dyker upp sexistiska kommentarer som: ”Hon borde gå tillbaka till köket”

Rio Ferdinand går dock ut och stöttar den tidigare landslagsspelaren och manar Leeds till att radera tweeten. 

https://twitter.com/andrearadri/status/1344045201925541889