Adrien Rabiots flytt till Manchester United hotas av mamman

Veronique Rabiot, mamma och agent till Adrien Rabiot.
Foto: DAVE WINTER / BILDBYRÅN

Manchester United är på desperat jakt efter en mittfältare.

Nu uppges klubben vända blickarna mot Juventus-stjärnan Adrien Rabiot.

Men det finns enligt Manchester Evening News ett stort hinder på vägen: hans mamma och agent, Veronique Rabiot.

Premiären av årets Premier League-säsong blev inte vad Manchester United önskade. Med nye tränaren Erik ten Hag vid rodret förlorade storklubben med 1–2 hemma mot Brighton – och efteråt var många experter sylvassa i sin kritik.

En av dem, Manchester United-ikonen Roy Keane, riktade framför allt in sig på de defensiva mittfältarna Fred och Scott McTominay.

– Jag har tjatat om det länge, Fred och McTominay är inte bra nog. De kommer inte få Manchester United att tävla i toppen igen, sa Keane efter matchen.

– Det handlar om avsaknaden av beslutstagande och fotbollsintelligens från mittfältet, i synnerhet Fred.

Manchester United ville ha Rabiot redan 2019

Klubben kan redan ha hittat en del av lösningen på problemet. Trovärdiga The Athletic kunde på måndagen avslöja att Manchester United jagar Adrien Rabiot, 27, som spelar i Juventus.

Enligt Manchester Evening News har klubben redan kommit överens med Juventus om en övergångssumma. Men det finns ”ett sista stort hinder”, enligt källor till tidningen. Nämligen fransmannens mamma och agent, Veronique Rabiot.

För att nå fram till en värvning måste United och Rabiots mamma komma överens om de personliga villkoren, vilket återstår att se.

Det är dock inte första gången Rabiot och Manchester United har med varandra att göra.

Redan 2014 uppmuntrades Manchester United av Veronique Rabiot att lägga ett bud på mittfältaren, som då tillhörde Paris Saint-Germain, rapporterar Manchester Evening News. 

United uppges också ha haft Rabiot på sin radar 2019, men eftersom laget misslyckades med att nå Champions League valde han en flytt till Juventus i stället.


Få allt om silly season här – uppdateringar hela sommaren TV: Anthony Elanga om superkroppen

”Gymmar med Ronaldo – helt annan nivå”