Foto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst

Adidas missnöje med Manchester United

Publicerad

Sportjätten Adidas har delat ut miljarder till Manchester United som lagets tröjsponsor.

Men nu har vd:n Herbert Hainer antytt att man inte är helt nöjda med sin investering.

– Uniteds nuvarande spel inte är exakt vad vi vill se, säger Hainer till tyska tidningen Süddeutsche Zeitung.

I juli 2014 stod det klart att Manchester Uniteds samarbete med Nike var över.

Man hade skrivit på ett tio år långt avtal med konkurrenterna Adidas som enligt uppgift skulle ge klubben totalt 8,7 miljarder kronor.

Med de pengarna har United kunnat sjösätta en rad riktigt dyra spelarköp, som värvningarna av Angel Di Maria från Real Madrid och Anthony Martial från Monaco.

Adidas-vd kritisk mot Louis van Gaals Manchester United

Men Adidas känner inte riktigt att de har fått valuta för pengarna. Det har vd:n Herbert Hainer antytt i en intervju med tyska Süddeutsche Zeitung.

– Affärsdelen med Manchester United går väldigt bra, vi säljer fler tröjor än vi väntade oss. Vi är nöjda... även om Uniteds nuvarande spel inte är exakt vad vi vill se, säger Hainer till tidningen.

Hainer refererar till den anrika klubbens sviktande form under nuvarande tränaren Louis van Gaal. Innan 2-1-segern mot Swansea i helgen hade United gått åtta raka matcher utan seger.

Har gjort tolv mål på Old Trafford

Sammanlagt har man stått för ynka 12 mål på hemmaplan och många har ifrågasatt van Gaals coachning.

Redan i december skrev The Independent att ledningen närde planer på att sparka van Gaal och antingen ta in Ryan Giggs som tillfällig tränare eller börja jaga en permanent ersättare.

The Independent nämnde då två tänkbara kandidater: Pep Guardiola och José Mourinho.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag