Adam Johnson med flickvän på väg till rättegången.Adam Johnson med flickvän på väg till rättegången.
Adam Johnson med flickvän på väg till rättegången.
PL-stjärnans sex-sms till flickan är nu avslöjade.PL-stjärnans sex-sms till flickan är nu avslöjade.
PL-stjärnans sex-sms till flickan är nu avslöjade.

Adam Johnson bad 15-åring om nakenbild

Publicerad

Adam Johnson har erkänt att han har haft sexuellt umgänge med en minderårig flicka. I domstolen har det nu kommit fram hur fotbollsspelaren tog kontakt henne.

– Skicka en bild utan bikinin på, skrev fotbollsspelaren till 15-åringen.

Adam Johnson har erkänt sexuellt umgänge med minderårig och groomingbrott och kan dömas för två ytterligare brott. Dessutom har han fått sparken från sin fotbollsklubb Sunderland och hans tidigare sponsor Adidas har sagt upp deras avtal.

Berättar hur allt gått till i domstolen

I domstolen har det kommit fram att Adam Johnson var väl medveten om att flickan var minderårig när det hade sexuellt umgänge, skriver Daily Mail.

Flickan är Sunderlandsupporter och de två bestämde träff via sociala medier för att Johnson skulle ge henne en matchtröja. Under konversationerna via sociala medier gjorde flickan klart för Johnson i vilken årskurs i skolan hon gick och alltså hur gammal hon var.

Johnson ska sedan även ha frågat var flickan brukar "gå ut" när de först träffades och fått till svar "jag är inte tillräckligt gammal för sånt, ha ha"

Efter att de två hade utfört den sexuella akten ska Adam Johnson även ha googlat vilken som är den lagliga åldern för samtycke i England.

SMS-konversationen

Under rättegången avslöjar åklagaren sms-konversationer mellan de båda. Bland annat har Johnson efter deras träff skrivit:

"Det var grymt. Jag ville bara få av dina jeans. LOL."

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag