Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

24-åring träder fram efter hatade flygplanskuppen

Foto: MICHAEL REGAN/NMC POOL / STELLA PICTURES / PA
Foto: SHAUN BOTTERILL/NMC/POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Jake Hepple.Foto: Facebook.
Jake Hepple med flickvännenFoto: Facebook.

Ett flygplan med en osmaklig banderoll flög över Etihad. 

Nu träder mannen bakom banderollen fram. 

– Polisen har sagt att jag inte hade gjort något fel, säger Jake Hepple. 

Det var under måndagens drabbning mellan Manchester City och Burnely som ett flygplan med en osmaklig banderoll flög över Citys hemmarena Etihad. Detta samtidigt som samtliga spelare knäböjde för att stötta Black Lives Matter-rörelsen. 

””White lives matter Burnley”, var budskapet. Snabbt efteråt tog Burnely avstånd från det som hade hänt. 

”Vi ber om ursäkt till Premier League, till Manchester City och till alla dem som hjälper till att promota Black lives matter”, skrev i klubben i ett pressmeddelande och meddelade att personen bakom kommer få livstidsavstängning. 

”Jag är inte rasist”

Nu träder mannen bakom banderollen fram. 24-årige Jake Hepple säger enligt The Sun att polisen har sagt till honom att inget brott har begåtts och att han inte har gjort något fel. 

– Faktum är att de (polisen) frågade mig om jag var okej och om jag behöver skydd. Detta för att säkerställa min säkerhet, säger Hepple och fortsätter: 

– Jag är inte rasist. Jag har många mörkhyade och asiatiska vänner. Avsikten var inte att uppröra Black Lives Matter-rörelsen. Vi tyckte att det var viktigt att poängtera att även ”White Lives Matter” spelar roll. Det var det vi försökte säga.  

Enligt The Sun skrev Jake Hepple så här minuter efter incidenten på sin Facebook-sida: 

”Jag vill passa på och be om ursäkt till ... absolut ingen”. 

Daily Mail rapporterar att Megan Rambadt, flickvän till Jake Hepple har stängts av från jobbet efter att ha fällt rasistiska kommentarer på sociala medier i samband med händelsen. 

– Hon har gråtit konstant. Hon visste om det och stöttade det men trodde inte att det ska vara så stora reaktioner, säger Hepple om sin flickvän i polisförhöret.