Då kan Ronaldo debutera i United

Foto: JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: PAULO DUARTE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO SPORTFOTODIENST

Mason Greenwood, 19, sänkte Wolverhampton.

Är det Cristiano Ronaldos tur nästa gång?

Superstjärnan kan debutera redan mot Newcastle, enligt Ole Gunnar Solskjaer.

– Vi jobbar på att lösa det, säger han.

Victor Nilsson Lindelöf petades till förmån för Manchester Uniteds mittbacksvärvning Raphael Varane.

Den debuterande fransmannen hjälpte försvaret att hålla nollan borta mot Wolverhampton och spelade i den 80:e minuten fram till matchens enda mål. Stekhete Mason Greenwood tog emot bollen, fintade sig förbi sin försvarare och skickade in matchens enda mål, lågt invid Jose Sas högra stolpe.

Något som innebär att 19-åringen har gjort mål i samtliga av de tre inledande Premier League-matcherna.

Endast en tonåring har lyckats med den bedriften tidigare i Premier Leagues historia och det var Liverpools Robbie Fowler, hösten 1994.

Wolverhampton protesterade efter Greenwoods mål, då man menade att laget borde ha fått en frispark i den föregående situationen där Paul Pogba brakade samman med Ruben Neves.

Reaktionen från domare Mike Dean? Ingen.

Solskjaer om Ronaldos debut

Manchester United vann matchen med 1-0 och ligger nu trea i tabellen med sju inspelade poäng. Efteråt hyllade Ole Gunnar Solskjaer sin 19-årige anfallsjuvel Mason Greenwood.

– Det var ett speciellt mål. Att få till avslutet på mål från den vinkeln är bra. Målvakten hade kanske kunnat rädda den, men han avslutade så snabbt. Det är det fina med honom, att han kan gå utåt med högerfoten och inåt med vänsterfoten. Det blir väldigt svårt att hantera för försvararen.

Även Raphael Varane får beröm.

– Han visade klass. Lugn och erfaren, bra med bollen och i luften. Han har allt som mittback, så jag är nöjd med hans insats.

I fredags gick Manchester United ut med bomben att de ”värvat hem” Cristiano Ronaldo, som ju lämnade klubben för tolv år sen.

Och Ole Gunnar Solskjaer tror att han kan debutera redan i nästa omgång, hemma mot Newcastle United efter landslagsuppehållet den 11 september.

– Jag hoppas det. Vi jobbar på att lösa det. Han är en speciell pojke, eller snarare en man nu. Han var en pojke när jag spelade med honom. Det är klart att vi vill få honom spelklar, säger norrmannen och avslutar:

– Givetvis är spelarna exalterade och du ser supportrarna, de är också exalterade. Det är sånt han gör, han är en speciell spelare.