Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

17-åringen sänkte Everton i debuten

Daniel Jebbison firar målet i sin debut.
Foto: ALEX PANTLING / AP TT NYHETSBYRÅN
Han blev den yngste segerskytten i Premier League sedan Federico Macheda.
Foto: ACTION IMAGES / LEE SMITH / - © BILDBYRÅN

Everton åkte på en tung förlust i Premier League.

Hjälte för jumbon Sheffield United blev 17-årige Daniel Jebbison som blev den yngste segerskytten i Premier League på länge.

– Beröm till honom, han förtjänade det, säger tränaren Paul Heckingbottom till BBC.

Everton kämpar om en plats i Europa League till nästa säsong och hade chansen att gå upp på 59 poäng – lika många som West Ham och Tottenham.

Men efter en chockförlust är laget kvar på åttonde plats, precis utanför Europaspel.

Hemma mot den hopplösa jumbon Sheffield United stötte Daniel Jebbison in bollen i öppet mål i den sjunde minuten. Han gjorde därmed mål i sin första Premier League-match någonsin, blott 17 år gammal.

Daniel Jebbison hjälte mot Everton

Daniel Jebbisons mål blev det enda i matchen och han blev därmed den yngste spelaren att göra ett avgörande mål i Premier League sedan april 2009, enligt statistiksajten OptaJoe. Då avgjorde den tidigare supertalangen Federico Macheda för Manchester United i en match mot Sunderland.

– Det var ett tidigt mål i hans debut och det handlar också om i vilken position han gjorde målet, det är den bästa typen av mål. Beröm till honom, han förtjänade det. Han jobbade hårt och gjorde jobbet även utan bollen, säger Sheffield Uniteds tränare Paul Heckingbottom till BBC.