Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

17-åring pekas ut som nästa stjärna i United

Hannibal Mejbri.Foto: Youtube.
Foto: DAVE THOMPSON / AP TT NYHETSBYRÅN

Mason Greenwood och Brandon Williams har båda fått sina genombrott i år.

Nu pekas ännu en jättetalang ut som näst på tur att ta klivet upp i Manchester Uniteds A-lag:

Hannibal Mejbri, 17.

– Jag är säker på att han kommer att nå framgången han förtjänar, säger Mejbris tidigare ungdomstränare Reda Bekhti till Goal

Mathieu Seckinger är en scout som specialiserat sig på att hitta talanger i väldigt ung ålder.

2012 jobbade han för Ligue 1-klubben Nancy - och på ett uppdrag hittade han en intressant spelare i Paris FC, andraklubb i den franska huvudstaden.

Den då nioårige Hannibal Mejbri imponerade i klubbens U13-lag, men någon affär med Nancy blev aldrig av.

I stället blev Hannibal Mejbri kvar i Paris FC och hamnade 2017 till slut i Monaco efter en kort mellanlandning i Boulogne-Billancourt.

– Han hade både karisma och personlighet redan från början. Han gav instruktioner direkt och var ofta kapten, säger Reda Bekhti som tränade Hannibal Mejbri i Paris FC:s ungdomslag. 

Scoutades som nioåring

I somras, sju år efter att han såg Hannibal Mejbri spela för första gången, hade Mathieu Seckinger tagit ett par rejäla kliv karriärs mässigt. I sin nya roll som ungdomsscout i Frankrike för självaste Manchester United var han med om att plocka en långhårig mittfältare från Monaco till klubbens ungdomsverksamhet - Hannibal Mejbri. 

United betalade 50 miljoner kronor för Mejbri. En summa som kan fördubblas beroende på hur han presterar i England.

Hannibal Mejbri är 182 centimeter lång, spelar som innermittfältare och har, enligt tidigare tränare, sina största styrkor i spelförståelsen. Han beskrivs som en box till box-mittfältare som kan vinna boll, transportera den uppåt i planen och avsluta anfallen.

I United har Mejbri imponerat på U23-lagets träningar, och har redan fått vara med på ett par av a-lagets träningar. 

– Han är väldigt talangfull, men han är inte mogen än. Han är bara ett barn, bara 17 år gammal. Han är fortfarande för liten, han måste bygga på sig muskler först. Talangmässigt har han potentialen att nå den högsta nivån. Men det är fortfarande långt dit, har Uniteds akademichef Nicky Butt sagt om den unge fransmannen

Jämförs med Arsenalstjärnan 

Det finns en detalj med Mejbris utseende som drar blickarna åt sig. Håret. Den långa, lockiga, frisyren har lett till jämförelser mad Arsenals Matteo Guendouzi. Men de två innermittfältarna har faktiskt mer gemensamt än det yttre. 

– De kommer från fransk utbildning och växte upp i Paris. Hans spelstil liknar vad Hannibal kan uträtta i Premier League de kommande åren, säger Reda Bekhti.

Att Hannibal Mejbri inte bara har förutsättningarna att nå Premier League, utan också att bli en tongivande spelare i United, är Bekhti övertygad om. 

– Han har vad som krävs. Han är på rätt väg. Han förtjänar det, säger han.