Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

16-åringens ord hyllas – efter United-succén

Luke Matheson med Paul PogbaFoto: MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Luke MathesonFoto: JON SUPER/SHUTTERSTOCK / JON SUPER/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Luke Matheson kvitterade mot Manchester United i ligacupen. 

Efter matchen berättade 16-åringen bland annat att han hade ett prov i skolan dagen efter, och att han värdesatte utbildning. 

Nu hyllas Matheson stort. 

Manchester United var illa ute i ligacupmötet med division 3-laget Rochdale under onsdagen. Mason Greenwood gav laget ledningen i den andra halvleken – men kort därefter kvitterade Luke Matheson, 16 år gammal. 

Till slut kunde United säkra segern i en efterföljande straffläggning. Luke Matheson hyllas dock stort, trots Rochdales uttåg. Och det är inte bara 16-åringens prestation på planen som lyfts fram, även det han sa efter matchen. 

– Jag kommer gå till skolan i morgon för att ta igen för det jag missade i dag. Jag har ett psykologprov jag ska göra, berättade Matheson och fortsatte: 

– Jag tycker utbildning är väldigt viktigt, och skolan och Rochdale har stöttat mig väldigt mycket. Jag gillar att lära mig saker, och det är det jag vill göra. Fotbollen är inte någon garanti, du vet aldrig vad som kan hända. Du kan vara bäst i världen, men du vet aldrig vad som kan hända. Jag vill ha en plan b. Jag är bara 16, förhoppningsvis får jag en lång karriär. Oavsett ser jag fram emot vad som händer framtiden. 

”Luke Matheson – vilken kille”

Brittiska Optus Sport kallar intervjun för ”briljant”. 

”Luke Matheson – vilken kille”‚ skriver BBC. 

”Oslagbara uttalanden”, menar Sportscenter. 

Även Sveriges förra landslagsmålvakt Carola Söberg har tagit del av Mathesons uttalande. 

”Så oerhört intelligent. Lyssna på hans resonemang kring skolan, karriär och framtid”, skriver hon på Twitter.

https://twitter.com/BBCSport/status/1177201322862530564