Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

13 (!) raka segrar – nytt klubbrekord

Se mer om Premier League
Foto: MARK COSGROVE/NEWS IMAGES/SHUTTERSTO / MARK COSGROVE/NEWS IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Liverpool vägrar att sluta vinna.

Mot Burnley tog Jürgen Klopps lag sin 13:e raka ligaseger efter 3-0 på bortablan.

Ett nytt klubbrekord.

– Vi har ett fantastiskt lag, säger högerbacken Trent Alexander-Arnold. 

Det var inte någon av Liverpools offensiva storstjärnor som öppnade målskyttet på Turf Moor.

I stället var det hemmalagets anfallare Chris Wood som styrde ett inlägg av Trent Alexander-Arnold i eget mål efter en dryg halvtimmes spel.

– Vi hade lite tur att den styrdes in. Men ett mål är ett mål och ingen kommer att klaga, säger Alexander-Arnold som inte var alltför besviken över att snuvas på målet i det officiella matchprotokollet. 

Bara ett par minuter efter ledningsmålet kunde Sadio Mané öka på till 2-0. Roberto Firmino snappade upp en svag passning av Ben Mee, avancerade i planen och serverade Mané som kunde rulla in bollen från nära håll. 

När Mané byttes ut i andra halvlek visade han tydligt sitt missnöje på avbytarbänken.

– Han är en känslosam kille. Någonting gick inte som han ville, men det handlade inte om bytet. Vi hanterar det i omklädningsrummet, säger Jürgen Klopp. 

Liverpool vann enkelt mot Burnley

I andra halvlek fastställde Roberto Firmino själv slutresultatet till 3-0 med ett klassavslut från straffområdesgränsen.

Segern var Liverpools fjärde raka i säsongsinledningen, och trettonde raka om man räknar in de nio raka segrar som avslutade fjolårssäsongen. De 13 raka segrarna är ett nytt klubbrekord.

– Vi vill slå rekord och prestera bra. Vi har ett otroligt lag. Förhoppningsvis kan vi hålla farten uppe och vara skadefria. Vi gav City en match hela förra säsongen och förhoppningsvis kan vi ta det ett steg längre i år, säger Trent Alexander-Arnold. 

Efter fyra spelade omgångar av Premier League toppar Liverpool tabellen med tolv inspelade poäng. Manchester City är tvåa med sina tio.