Jamie Carragher. Foto: PETER CZIBORRA / REUTERS BILDBYRÅNJamie Carragher. Foto: PETER CZIBORRA / REUTERS BILDBYRÅN
Jamie Carragher. Foto: PETER CZIBORRA / REUTERS BILDBYRÅN
Jamie Carragher med Niklas Holmgren i en Viasat-sändning. Foto: VIASATJamie Carragher med Niklas Holmgren i en Viasat-sändning. Foto: VIASAT
Jamie Carragher med Niklas Holmgren i en Viasat-sändning. Foto: VIASAT
Vinnie Jones. Foto: / © BILDBYRÅNVinnie Jones. Foto: / © BILDBYRÅN
Vinnie Jones. Foto: / © BILDBYRÅN

Spottade på 14-åring – stängs av i Sverige

Publicerad

Jamie Carragher skapade skandalrubriker när han spottade mot en fjortonårig flicka.  

Nu har han blivit tillfälligt avstängd från sitt jobb som expert på svenska Viasat och brittiska Sky. 

– Det är totalt oacceptabelt beteende, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt. 

Manchester Uniteds 2-1-seger mot Liverpool var en prestigeseger som hette duga. Och när en flicka och hennes pappa fick se Liverpool-legendaren Jamie Carragher komma körandes jämsides med deras bil, så kunde de inte hålla sig. Pappan vevade ner rutan och ropade "2-1, kompis". Carragher ilsknade till och spottade mot bilens passagerarsida, där flickan satt. 

Händelsen blev uppmärksammad i den brittiska pressen och nu riskerar Carragher att få sparken från sitt jobb som expert på tv-stationen Sky. 

"Vi tar det här på extremt stort allvar och tar å det strängaste avstånd från det Jamie gjorde, vi har sagt det till honom öga mot öga och har stängt av honom", skriver Sky i ett uttalande. 

Petas av Viasat

Ikonen har även fungerat som expert för svenska MTG i deras Champions League-sändningar. Men spottloskan har tvingat koncernen att agera. 

– Vi plockar bort honom. Han skulle jobba för oss på Old Trafford i morgon, men efter helgens incident har vi valt att plocka bort honom, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt. 

Är det en permanent petning? 

– Du ser på bilderna att det är totalt oacceptabelt beteende, men vi ska sätta oss ner med Carragher och få hans perspektiv innan vi tar något vidare beslut kring kommande uppdrag. Men i morgon kommer han inte att jobba för oss, vilket var planen. 

– Vi kommer att träffa honom i morgon i England. Vi får ta beslut efter det. 

"Det är vidrigt"

Premier League-profilerna Vinnie Jones och Joey Barton diskuterade saken i populära sportradiostationen TalkSport i morse. Jones tvekade inte kring hur Carraghers framtid borde arta sig. 

The Daily Mirror har kommit över en video där Jamie Carragher riktar en spottloska mot ett öppet bilfönster. Spottloskan träffar en 14-årig flicka i ansiktet.Foto: mirror.co.uk

”Det är totalt vidrigt”

– Han borde få söka nytt jobb. Det är vidrigt. Totalt vidrigt. Han beter sig som en fegis, säger Jones. 

Barton var något mer återhållsam.

– Det är upp till Sky. Men det är många som köper Sky-prenumerationer som är United-fans eller som är föräldrar, mammor och pappor, och vill de betala någon som gör så? Han har gjort ett misstag. Det är bara att tänka sig, att om det hade hänt mig hade jag riskerat att få sparken. Det är synd, han är en bra expert, men man kan inte bete sig så där, säger Barton. 

 

LÄS MER: Här spottar ikonen på 14-åriga flickan 

 

”En vuxen man...”

Carragher har enligt uppgift ringt flickan och bett om ursäkt. 

– Det var lite mer än bara ”Jamie, det blev 2-1”, sa han till Daily Mirror i går. 

– Det höll på vid två, tre tillfällen. Jag tappade huvudet. Jag skulle inte ha gjort det. Men jag tänkte: ”vad håller en vuxen man på med, som håller på så där två, tre gånger med sin dotter i bilen?"

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag