Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Spottade på 14-åring – stängs av i Sverige

Jamie Carragher. Foto: PETER CZIBORRA / REUTERS BILDBYRÅN
Jamie Carragher med Niklas Holmgren i en Viasat-sändning. Foto: VIASAT
Vinnie Jones. Foto: / © BILDBYRÅN

Jamie Carragher skapade skandalrubriker när han spottade mot en fjortonårig flicka.  

Nu har han blivit tillfälligt avstängd från sitt jobb som expert på svenska Viasat och brittiska Sky. 

– Det är totalt oacceptabelt beteende, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt. 

Manchester Uniteds 2-1-seger mot Liverpool var en prestigeseger som hette duga. Och när en flicka och hennes pappa fick se Liverpool-legendaren Jamie Carragher komma körandes jämsides med deras bil, så kunde de inte hålla sig. Pappan vevade ner rutan och ropade "2-1, kompis". Carragher ilsknade till och spottade mot bilens passagerarsida, där flickan satt. 

Händelsen blev uppmärksammad i den brittiska pressen och nu riskerar Carragher att få sparken från sitt jobb som expert på tv-stationen Sky. 

"Vi tar det här på extremt stort allvar och tar å det strängaste avstånd från det Jamie gjorde, vi har sagt det till honom öga mot öga och har stängt av honom", skriver Sky i ett uttalande. 

Petas av Viasat

Ikonen har även fungerat som expert för svenska MTG i deras Champions League-sändningar. Men spottloskan har tvingat koncernen att agera. 

– Vi plockar bort honom. Han skulle jobba för oss på Old Trafford i morgon, men efter helgens incident har vi valt att plocka bort honom, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt. 

Är det en permanent petning? 

– Du ser på bilderna att det är totalt oacceptabelt beteende, men vi ska sätta oss ner med Carragher och få hans perspektiv innan vi tar något vidare beslut kring kommande uppdrag. Men i morgon kommer han inte att jobba för oss, vilket var planen. 

– Vi kommer att träffa honom i morgon i England. Vi får ta beslut efter det. 

"Det är vidrigt"

Premier League-profilerna Vinnie Jones och Joey Barton diskuterade saken i populära sportradiostationen TalkSport i morse. Jones tvekade inte kring hur Carraghers framtid borde arta sig. 

The Daily Mirror har kommit över en video där Jamie Carragher riktar en spottloska mot ett öppet bilfönster. Spottloskan träffar en 14-årig flicka i ansiktet. Foto: mirror.co.uk

”Det är totalt vidrigt”

– Han borde få söka nytt jobb. Det är vidrigt. Totalt vidrigt. Han beter sig som en fegis, säger Jones. 

Barton var något mer återhållsam.

– Det är upp till Sky. Men det är många som köper Sky-prenumerationer som är United-fans eller som är föräldrar, mammor och pappor, och vill de betala någon som gör så? Han har gjort ett misstag. Det är bara att tänka sig, att om det hade hänt mig hade jag riskerat att få sparken. Det är synd, han är en bra expert, men man kan inte bete sig så där, säger Barton. 

 

LÄS MER: Här spottar ikonen på 14-åriga flickan 

 

”En vuxen man...”

Carragher har enligt uppgift ringt flickan och bett om ursäkt. 

– Det var lite mer än bara ”Jamie, det blev 2-1”, sa han till Daily Mirror i går. 

– Det höll på vid två, tre tillfällen. Jag tappade huvudet. Jag skulle inte ha gjort det. Men jag tänkte: ”vad håller en vuxen man på med, som håller på så där två, tre gånger med sin dotter i bilen?"

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!