Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pontus Wernbloom vill söderut: "Så är det"

Pontus Wernbloom.

CSKA Moskva åkte ur Champions League.

Nu vill Pontus Wernbloom byta klubb. Mittfältsstjärnan längtar efter södra Europa.

- Jag har bott i 28 år på kalla ställen så nu vore det skönt att spela och bo där det är varmt, säger Wernbloom.

Pontus Wernbloom fick mycket beröm under CSKA Moskvas Champions League-spel, framför allt efter segern mot Manchester City på Etihad Stadium.

Nu drömmer Wernbloom om en ny klubb i ett varmare land. CSKA Moskvas mittfältsstjärna har tröttnat på Ryssland.

- Ja, så är det, säger Wernbloom. Men jag vet inte om det har med Ryssland att göra eller att jag har varit på samma ställe ett tag.

- Det är extra tråkigt på vintern så klart. Moskva är som de flesta storstäder på vintern, det är skitigt och grisigt.

"Är värmen jag saknar"

Wernbloom har haft en bra säsong i CSKA Moskva, trots flera avbrott på grund av avstängningar och skador. Mittfältaren vet åt vilket håll han vill att nästa flyttresa går.

- Söderut! Det är värmen jag saknar. Eller rättare sagt, som jag aldrig har haft. Jag har bott 28 år på kalla ställen så nu vore det skönt att spela och bo där det är varmt någon gång.

Wernbloom har två år kvar av sitt kontrakt. Transferfönstret stängs den 2 februari. Mycket talar för att Wernbloom blir kvar i CSKA Moskva, som slåss om nytt ligaguld, säsongen ut.

- Det beror på vad som skulle komma, om det kommer något bra kommer jag sätta mig ned och kolla på det, men just nu finns det inget så jag svävar inte i väg direkt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.