Pontus Wernbloom.
Pontus Wernbloom.

Pontus Wernbloom vill söderut: "Så är det"

Publicerad

CSKA Moskva åkte ur Champions League.

Nu vill Pontus Wernbloom byta klubb. Mittfältsstjärnan längtar efter södra Europa.

- Jag har bott i 28 år på kalla ställen så nu vore det skönt att spela och bo där det är varmt, säger Wernbloom.

Pontus Wernbloom fick mycket beröm under CSKA Moskvas Champions League-spel, framför allt efter segern mot Manchester City på Etihad Stadium.

Nu drömmer Wernbloom om en ny klubb i ett varmare land. CSKA Moskvas mittfältsstjärna har tröttnat på Ryssland.

- Ja, så är det, säger Wernbloom. Men jag vet inte om det har med Ryssland att göra eller att jag har varit på samma ställe ett tag.

- Det är extra tråkigt på vintern så klart. Moskva är som de flesta storstäder på vintern, det är skitigt och grisigt.

"Är värmen jag saknar"

Wernbloom har haft en bra säsong i CSKA Moskva, trots flera avbrott på grund av avstängningar och skador. Mittfältaren vet åt vilket håll han vill att nästa flyttresa går.

- Söderut! Det är värmen jag saknar. Eller rättare sagt, som jag aldrig har haft. Jag har bott 28 år på kalla ställen så nu vore det skönt att spela och bo där det är varmt någon gång.

Wernbloom har två år kvar av sitt kontrakt. Transferfönstret stängs den 2 februari. Mycket talar för att Wernbloom blir kvar i CSKA Moskva, som slåss om nytt ligaguld, säsongen ut.

- Det beror på vad som skulle komma, om det kommer något bra kommer jag sätta mig ned och kolla på det, men just nu finns det inget så jag svävar inte i väg direkt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag