Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pontus Jansson nobbade jättebud från Ryssland

Foto: Action Images / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Pontus Jansson nobbade en övergång till FC Krasnodar. 

Enligt uppgifter till SportExpressen var den svenske landslagsförsvararen den ryska klubbens förstaval när det gäller mittbacksvärningar - och man lade också ett bud till Leeds på omkring 60 miljoner kronor. 

Men Jansson valde att stanna i England. 

Efter att Leeds haft en tung sista halva på säsongen under förra året var landslagets mittback Pontus Jansson ryktenas man under en längre tid. 

Han kopplades ihop med West Bromwich, West Ham och flera andra klubbar i Premier League. 

Klubben slutade på 13:e plats förra säsongen, en placering som vare sig spelarna eller klubbledningen var nöjda med. 

Ville se förändringar

Jansson själv var tydlig med vad han tyckte om förra säsongen när landslaget samlades i Stockholm i maj inför VM-slutspelet i Ryssland. 

- Som det har sett ut det här året måste det hända saker. Det var riktigt dåligt både på och utanför planen. Leeds vill gå upp till Premier League, det är så klubben går ut och snackar och då krävs det förändringar. Vi kom på undre halvan andra delen av säsongen och det är inte alls bra, sa Jansson när landslaget  inför förlägret i Båstad.

Marceloa Bielsa ny tränare i Leeds 

Och förändringar blev det. Argentinaren Marcelo Bielsa blev ny tränare i klubben och Leeds leder just nu The Championship efter tio poäng på de första fyra omgångarna. 

I senaste matchen, 2-2 borta mot Swansea, var Jansson ryggskadad och inte med i truppen. 

Jansson nobbade flytt till Krasnodar 

Enligt uppgifter till SportExpressen nobbade också mittbacken en flytt till ryska FC Krasnodar i det här transferfönstret. 

Krasnodar var villigt att betala omkring 60 miljoner kronor för spelaren, en summa som Leeds hade accepterat. Men Jansson valde att nobba det ryska budet, då en flytt till Ryssland inte är aktuell för svensken. Det bekräftar flera av varandra oberoende källor för SportExpressen. 

De flesta transferfönster ute i Europa stänger den 1 september. 


FÅ BÄST KOLL! Missa inga nyheter om ditt favoritlag – få största nyheterna i Messenger 

LÄS MER: Uefa Nations League – allt du behöver veta 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.