Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

VM-kval Polen-Sverige: Utspelet – efter bråket med Janne Andersson

Jakub Kwiatkowski och Janne Andersson.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Janne Andersson.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Janne Andersson tunnlar Jakub Kwiatkowski.
Foto: Skärmdump

CHORZOW. De bråkade senast Sverige och Polen möttes. Och förbundskapten Janne Andersson tunnlade Polens lagledare i tumultet. 

Nu är Jakub Kwiatkowski redo för revansch.

– Jag ska ha andra skor på mig den här gången, säger han till tidningen Sport.

Robert Lewandowski hade reducerat till 1-2  och skulle snart komma att kvittera till 2-2 i den viktiga EM-matchen i St Petersburg förra sommaren.,

Däremellan skedde något som tv-tittarna missade.

Polens lagledare gick in på Sveriges tekniska område för att hämta bollen, upprörd över att Sverige maskade. Förbundskapten Janne Andersson svarade med att tunnla den polska lagledaren. 

Nu är lagledaren Jakub Kwiatkowski redo för revansch. Och han tänker inte bli tunnlad igen. 

– Jag ska ha andra skor på mig den här gången, säger han till tidningen Sport. 

På Polens presskonferens under måndagen lovade han dessutom att vara förberedd på Janne Andersson snabba fötter.

– Jag kommer vara förberedd i morgon, du kan vara säker på det, men jag kommer inte spela på plan, säger han och skrattar.

”Det var roligt”

Under Janne Anderssons och Victor Nilsson Lindelöfs presskonferens frågade polska journalister också Sveriges förbundskapten om händelsen med Jakub Kwiatkowski. 

– Det var roligt, säger Janne Andersson. Jag tunnlade honom och direkt efter matchen så gick vi kramade vi om varandra så vi är de godaste av vänner och det finns inget konstigt med det.

– Men han kanske ska ha bättre skor på sig den här gången, fortsätter han. 

Efter 3-2-segern mot Polen förra sommaren berättar den polske lagledaren i SportExpressen om händelsen. 

– Det är fotboll och Sverige maskade från första minuten. Vi höll på att förlora och ville spela fotboll och jag ville ge våra spelare bollen så fort som möjligt och bollen var i Sverige tekniska område och där får ingen från motståndarlaget vara, men du vet, det är en fotbollsmatch och känslorna var starka och jag rusade dit för att hämta bollen och han tunnlade mig, det är sant, sa han.

Kwiatkowski fortsatte:

– Mer var det inte. Vad kan jag säga? Jag fick ett gult kort för att jag gick in på deras område och sen var det avklarat. Jag pratade med förbundskaptenen (Andersson) efter matchen och vi skakade hand. Jag gratulerade honom och laget för vinsten, önskade dem all lycka i turneringen. Och vi skojade om situationen.

Även Janne Andersson förklarade tunneln efter EM-rysaren. 

– Jag kunde inte låta bli att tunnla honom när han kom in i vårt tekniska område. Men han har inte där att göra, så kan man sammanfatta det.

TV: Reportern ställer en fråga på polska – i 45 sekunder

Reportern ställer en fråga på polska – i 45 sekunder

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.