Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polska mästarna vill ha Johansson

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

SANKT PETERSBURG. Mattias Johansson kallades in till reservbubblan inför EM. 

Enligt uppgifter till SportExpressen har nu polska mästarna Legia Warszawa erbjudit högerbacken ett kontrakt som spelaren ska ta ställning till. 

Mattias Johansson kallades in till Janne Andersson reservlandslag inför EM-slutspelet. Tillsammans med Niklas Hult, Isaac Kiese-Thelin, Jacob Rinne, Jesper Karlsson och Joakim Nilsson tränade de på egen hand ledda av U21-landslagets förbundskapten Poya Asbaghi. De sex spelarna skulle vara redo att hoppa in i EM-truppen om det skulle uppstå ytterligare Covid19-fall inför starten av EM. 

Polska mästarna vill ha högerbacken 

Men i och med att Dejan Kulusevski var tillbaka i spel och att Mattias Svanberg också var tillbaka så stängdes EM-truppen och EM-bubblan upplöstes. Spelarna där gick på semester och många av spelarna i ”reservlandslaget” kan vara på väg mot nya klubbadresser. En av dom är Mattias Johansson. Högerbacken lämnade Panathinaikos i somras och skrev på för turkiska Genclerbirligi. Där var en han en nyckelspelare, men klubben hade en turbulent säsong med bland annat fyra tränarbyten, och åkte ur turkiska högstaligan. 

Kan skriva på gratis 

Därmed lämnade Johansson klubben när hans kontrakt gick ut och är nu bosmanspelare. Enligt SportExpressens uppgifter finns det redan ett par klubbar som vill skriva kontrakt med 29-åringen. Däribland polska mästarna Legia Warszawa. Klubben har redan nu erbjudit spelaren ett kontraktsförslag som han ska tänka över. Legia vann ligan säsongen som gick och ska kvala till Champions League den här säsongen. Klubben har flera polska landslagsmän i truppen och satsar för att spela i Europa igen. I den polska ligan finns numera en rad tidigare allsvenska profiler så som Thomas Rogne, Jesper Karlström och och Aron Johansson i Lech Poznan. Där är de också lagkamrater med Mikael Ishak som öste in 12 mål säsongen som gick. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.