Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisens fynd: DNA på offrets klänning

Foto: ALESSANDRO DELLA VALLE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATRIXPICTURES.CO.UK / AP TT NYHETSBYRÅN

Cristiano Ronaldo anklagas för våldtäkt och riskerar fängelse i USA.

Nu kommer nya detaljer från utredningen.

Amerikansk polis har begärt en husrannsakan hemma hos fotbollsstjärnan för att se om hans DNA matchar det som de har hittat på kvinnans klänning, skriver Wall Street Journal. 

För drygt ett år sen kom de första våldtäktsanklagelserna mot Cristiano Ronaldo. Under hösten trädde amerikanskan Kathryn Mayorga, 35, fram i Der Spiegel där hon i detalj förklarade hur Ronaldo förgrep sig på henne efter en utekväll i Las Vegas 2009. 

Den tyska tidningen påstod sig ha kommit över dokument från den portugisiske fotbollsstjärnans samtal med sin advokat – där Ronaldo ska ha erkänt att Mayorga sa både ”nej” och ”sluta” under kvällen. Något som Cristiano Ronaldo, 33, snabbt förnekade.

”Jag förnekar å det grövsta anklagelserna mot mig. Våldtäkt är ett fruktansvärt brott som går emot allt jag är och står för. Även om jag vill rentvå mitt namn, så tänker jag inte bidra till mediespektaklet som startats av folk som vill marknadsföra sig själva på min bekostnad”, skrev han på Twitter. 

Polisens nya fynd i utredningen

Under hösten öppnade Las Vegas-polisen åter upp utredningen kring Ronaldo, som tidigare har uppgivits betala Kathryn Mayorga en större summa pengar (enligt Wall Street Journal nära 3,5 miljoner kronor) för hennes tystnad.

Nu har polisen gjort ett nytt fynd.

Något som skulle kunna innebära ett stort steg i utredningen mot den portugisiske superstjärnan.

Enligt Wall Street Journal har Las Vegas-polisen hittat DNA på Kathryn Mayorgas klänning, som hon ska ha burit den natten för nio år sen, och nu har de begärt att få göra en husrannsakan hemma hos Cristiano Ronaldo i Turin.

 

LÄS MER: Ronaldos exflickvän: ”Han är en psykopat” 

 

Anledningen: Se om DNA:t på klänningen matchar fotbollsstjärnans.

I en intervju med italienska La Gazzetta dello Sport uttryckte Ronaldo nyligen hopp om ett avslut i hela historien.

– Jag tycker att det är motbjudande påståenden. Men samtidigt är jag lugn eftersom jag har ett rent samvete. Jag blev äcklad, men jag är övertygad om att det mycket snart kommer klargöras, sa Ronaldo till tidningen.