Polisen inför semin: Skjut upp matchen

Publicerad

Semifinalen i Confederations cup mellan Brasilien och Uruguay är i fara.

Omkring 100 000 demonstranter väntas på gatorna – och polisen vill nu skjuta upp matchen, rapporterar Lancenet.

– På onsdag blir en sammandrabbning oundviklig, säger Martins Santana, polischef i Minas Gerais, enligt As.com

Protesterna i Brasilien fortsätter. Under onsdagskvällen väntas omkring 100 000 människor demonstrera på gatorna i Belo Horizonte, där semifinalen mellan Brasilien och Uruguay spelas.

Polisen kan inte garantera säkerheten, och myndigheterna i delstaten Minas Gerais har därför bett om att skjuta upp matchen, rapporterar Lancenet, enligt As.com. Ett annat alternativ är att flytta matchen till en annan spelort.

"Oundviklig sammandrabbning"

– På onsdag blir en sammandrabbning oundviklig, säger Martins Santana, polischef i Minas Gerais, enligt As.com

Bakgrunden till polisens ökade oro är demonstrationerna i lördags, då omkring 70 000 människor samlades på gatorna inför mötet mellan Japan och Mexiko. Polisen ansåg då att situationen inte var under kontroll.

Fifa: "Litar helt och fullt"

Internationella fotbollsförbundet Fifa gick på tisdagen ut med ett uttalande angående protesterna.

"Fifa är i ständig kontakt med de lokala myndigheterna, och litar helt och fullt på de säkerhetsarrangemang som råder", meddelar förbundet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag