Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen åtalas för ex-stjärnans död

Foto: MAIL ON SUNDAY/REX/SHUTTERSTOCK / MAIL ON SUNDAY/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

En polis har åtalats för mordet på ex-fotbollsspelaren Dalian Atkinson.

48-åringen blev skjuten med elchockspistol vid sin pappas hem för över tre år sedan.

– Vi beklagar att det redan gått mer än tre år, säger hans familj i ett uttalande, enligt BBC.

För drygt tre år sedan dog ex-fotbollsspelaren Dalian Atkinson efter att ha blivit skjuten med elchockspistol av brittisk polis. Polisen hade ryckt ut till Atkinsons pappas hus i Telford vid halv två på morgonen brittisk tid och sköt med elpistol mot Atkinson när de mötte honom vid huset.

48-åringen drabbades därefter av hjärtstillestånd på vägen till sjukhuset och väl där gick hans liv inte att rädda. 

Händelsen anmäldes till polisens internutredare och mer än tre år senare står nu en polis åtalad för mord, alternativt dråp.

Den lokala polismyndigheten har uttalat sig om händelsen:

– Våra tankar fortsätter vara med Dalian Atkinsons familj och vänner i den här svåra tiden, säger polisen enligt BBC.

Ska ha haft svagt hjärta

Ytterligare en polis står åtalad för att ha orsakat Atkinson fysisk skada och de båda kommer att ställas till svars i domstol i Birmingham. 

Atkinsons familj har blivit informerad om åtalet och har uttalat sig om att de välkomnar det men att de ”beklagar att det redan gått mer än tre år sedan Dalian dog”.

Släktingar till Atkinson ska efter händelsen också ha berättat att han led av flera hälsoproblem och att han hade ett svagt hjärta när han blev skjuten med elpistolen.

På fotbollsplanen är Atkinson mest ihågkommen för att ha gjort ett riktigt drömmål i en match mot Wibledon säsongen 1992/1993. Då dribblade han från egen planhalva och avslutade med att chippa bollen över målvakten. Förutom i Aston Villa spelade han även i bland annat Real Sociedad och Fenerbache.