Nobbar jättekontrakt – kan lämna i sommar

Blir det en flytt till Paris för Paul Pogba.
Foto: JAVIER GARCIA / REX/IBL
Ole Gunnar Solskjaer måste ta ett tufft beslut – sälja eller behålla Paul Pogba.
Foto: PETER POWELL / AP TT NYHETSBYRÅN
Paul Pogbas framtid i Manchester United är osäker.
Foto: PAUL CURRIE/BPI/REX / PAUL CURRIE/BPI/REX REX

Om ett år går Paul Pogbas kontrakt med Manchester United ut.

Och superstjärnan har nyligen nobbat en förlängning, enligt The Mirror. 

Nu måste managern Ole Gunnar Solskjaer ta ett tufft beslut: sälja i sommar eller se fransmannen lämna gratis om tolv månader.

Manchester United vill förlänga Pogbas kontrakt och har enligt The Mirror erbjudit den 28-årige fransmannen ett långtidskontrakt, med en veckolön på drygt fyra miljoner kronor. Men mittfältsstjärnan har nobbat erbjudandet. 

Paul Pogba har gjort 38 mål på 199 matcher i United-tröjan sedan flytten från Juventus 2016. Och med tolv månader kvar på det nuvarande kontraktet har Ole Gunnar Solskjaer och klubbledningen en del att fundera på. 

Sälja nu och få tillbaka en del av monstersumman, drygt en miljard kronor, han värvades för. Eller se honom skriva på ”som bosman” för en annan klubb nästa sommar. Manchester United uppges vilja undvika det sistnämnda och Pogbas agent Mino Raiola försöker få till en flytt till Paris Saint-Germain.

Kan lämna gratis

Manchester United vill ha 595 miljoner kronor för att släppa Pogba, som alltså kan gå gratis sommaren 2022. Återstår att se om PSG öppnar plånboken, eller avvaktar ett år.

Samtidigt som Pogba ryktas vara på väg bort jobbar Solskjaer för att knyta till sig Raphael Varane, 28, från Real Madrid. Den franske mittbackens situation i den spanska huvudstadsklubben är i det närmaste identisk med Pogbas i England.

Förhandlingar med Real Madrid

Varane har tolv månader kvar på kontraktet och Real Madrid vill ha 595 miljoner för landslagsbacken. Manchester United hoppas kunna få ner prislappen med 120 miljoner.

Silly season-journalisten Fabrizio Romano rapporterar att klubbarna har diskuterat en affär den senaste veckan och att Varane är sugen på spel i Premier League. 

GUIDE: OS dag för dag – här är hela programmet

GUIDE: Allt om fotbollen i OS • Tider och program

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.