Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Podcast-profilen klar för nya tv-satsningen

Gusten Dahlin.
Foto: BILDBYRÅN
Zlatan Ibrahimovic
Foto: REMOTEPHOTOPRESS/SHUTTERSTOCK / REMOTEPHOTOPRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Alexander Isak
Foto: XUNPLO / BILDBYRÅN

Med svenska stjärnor som Zlatan Ibrahimovic, Dejan Kulusevski och Alexander Isak är temperaturen het i Serie A och La Liga. 

Därför väljer TV4 och C More att starta studiosändningar kring stora matcher - och plockar in profilen Gusten Dahlin. 

– Det känns skitkul, säger Dahlin om satsningen. 

TV4/C More har sänt Serie A och La Liga hela hösten. För tittarna har det inneburit svenska kommentatorer, men det har saknats en inför-match-studio. Något det nu ska bli ändring på. 

Gusten Dahlin arbetade tidigare med livefotboll på Discovery men är numera känd från fotbollspodden Tutto Balutto och tv-programmet Fotbollslabbet. Han är en del i den nya satsningen och ser väldigt mycket framemot att få jobba med livefotboll igen. 

– Det känns skitkul.

– Jag har saknat att jobba med livefotboll i studiomiljö, det känns jävligt roligt. 

”Har saknats en studio”

Premiärsändningen för programmet i C More kommer att ske i samband med det stundande derbyt mellan Inter och Milan den 9 februari. Gusten Dahlin hymlar inte om att Zlatans flytt till det rödsvartrandiga laget kittlar. 

– Det är klart att Zlatan blir ett dragplåster och en kronjuvel. Tanken är att ta ett grepp om de två superfina rättigheter som införskaffades från Strive i somras, i Serie A och La Liga. För mig och många andra är det två intressanta ligor och det har saknats en studio, säger Dahlin. 

”Vi kommer att ta ett helhetsgrepp”

Studioformatet kommer att påminna om en traditionell fotbollsstudio och kommer att ha en huvudmatch i fokus, men det kommer också vara en hel del nytänk. 

– Så som jag har förstått det så kommer det att vara en match per helg, men de helger som det finns fog för det och som passar rent schemamässigt så kommer vi utöka och köra två matcher, säger han. 

– Vi kommer ta ett helhetsgrepp på både den italienska och spanska fotbollen, men också fokusera på de svenskar som är EM-aktuella och hur det går för våra EM-motståndare, Spanien och Polen. Det känns mer som ett internationellt fotbollsmagasin. 

Axel Pileby kommer att vara programledare för studiosändningarna, Frida Nordstrand är reporter, som experter finns förutom Dahlin trion Vicki Blommé, Marcelo Fernandez och Adam Pinthorp.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.