Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Planen: Nu ska hans liv bli film

Zlatan Ibrahimovics bok ska bli film.
Foto: MICHAEL PROBST / AP
Zlatan Ibrahimovic.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovics bok "Jag är Zlatan" ska nu ta steget in på filmduken.

Författaren David Lagercrantz, som skrev boken tillsammans med fotbollsstjärnan, bekräftar för Aftonbladet att arbetet med den kommande filmen är i gång.

– Jag kan bekräfta att vi håller på med ett manus och jag tror att det kan bli väldigt bra, säger Lagercrantz till tidningen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är Zlatan Ibrahimovic själv högst involverad i arbetet med den kommande filmen, som ska produceras av produktionsbolaget B-Reel Films.

Och det är David Lagercrantz, författare till Zlatans biografi som släpptes 2011, som står för manuset.

Zlatans liv kan bli film

– Jag kan bekräfta att vi håller på med ett manus och att jag tror att det kan bli väldigt bra. Jag har träffat Zlatan och diskuterat projektet noga. Vi är båda väldigt pepp på det här. Men innan vi sätter i gång med casting och allt måste vi vara överens om manuset, precis som vi var med boken, säger Lagercrantz till tidningen.

Enligt Aftonbladet kommer filmen att utgå ifrån Zlatan när han var i nioårsåldern, och de skriver att manuset ska vara klart i mars 2018. Fotbollsstjärnan uppges själv gå in med pengar i satsningen. 

"Vi jobbar på ett manus"

– Jag kan säga så mycket som att det är en skildring av tillblivelsen av Zlatan. Uppväxten är ju det som också är själva dramat i boken; den amerikanska drömmen på svenska för första gången, säger Lagercrantz.

Men från produktionsbolagets håll är informationen knapphändig.

– Jag kan bekräfta att vi jobbat på ett manus baserat på David och Zlatans fantastiska bok, något mera kan jag inte säga i dagsläget, säger Fredrik Heinig, som är en av producenterna till filmen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.