Zlatan Ibrahimovics bok ska bli film. Foto: MICHAEL PROBST / APZlatan Ibrahimovics bok ska bli film. Foto: MICHAEL PROBST / AP
Zlatan Ibrahimovics bok ska bli film. Foto: MICHAEL PROBST / AP
Zlatan Ibrahimovic. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNZlatan Ibrahimovic. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Zlatan Ibrahimovic. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Planen: Nu ska hans liv bli film

Publicerad

Zlatan Ibrahimovics bok "Jag är Zlatan" ska nu ta steget in på filmduken.

Författaren David Lagercrantz, som skrev boken tillsammans med fotbollsstjärnan, bekräftar för Aftonbladet att arbetet med den kommande filmen är i gång.

– Jag kan bekräfta att vi håller på med ett manus och jag tror att det kan bli väldigt bra, säger Lagercrantz till tidningen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är Zlatan Ibrahimovic själv högst involverad i arbetet med den kommande filmen, som ska produceras av produktionsbolaget B-Reel Films.

Och det är David Lagercrantz, författare till Zlatans biografi som släpptes 2011, som står för manuset.

Zlatans liv kan bli film

– Jag kan bekräfta att vi håller på med ett manus och att jag tror att det kan bli väldigt bra. Jag har träffat Zlatan och diskuterat projektet noga. Vi är båda väldigt pepp på det här. Men innan vi sätter i gång med casting och allt måste vi vara överens om manuset, precis som vi var med boken, säger Lagercrantz till tidningen.

Enligt Aftonbladet kommer filmen att utgå ifrån Zlatan när han var i nioårsåldern, och de skriver att manuset ska vara klart i mars 2018. Fotbollsstjärnan uppges själv gå in med pengar i satsningen. 

"Vi jobbar på ett manus"

– Jag kan säga så mycket som att det är en skildring av tillblivelsen av Zlatan. Uppväxten är ju det som också är själva dramat i boken; den amerikanska drömmen på svenska för första gången, säger Lagercrantz.

Men från produktionsbolagets håll är informationen knapphändig.

– Jag kan bekräfta att vi jobbat på ett manus baserat på David och Zlatans fantastiska bok, något mera kan jag inte säga i dagsläget, säger Fredrik Heinig, som är en av producenterna till filmen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag