Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

PL–stjärnan byter landslag inför EM

Aymeric Laporte.
Foto: JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Laporte är redo att byta landslag till Spanien.
Foto: CARL RECINE / BILDBYRÅN

Aymeric Laporte, 26, byter landslag.

Nu står det klart att den franskfödde Premier League-stjärnan får spela EM för Spanien.

Det uppger tidningen Marca.

Om några veckor, den 14 juni, ställs Sverige mot Spanien i EM-premiären i Sevilla. Nu ser den spanska truppen ut att förstärkas.

Enligt Marca står det nu klart att Manchester Citys mittback Aymeric Laporte, 26, har fått grönt ljus att byta landslagstillhörighet – från den franska till den spanska. Laporte har både franskt och spanskt medborgarskap och har, trots sina klubblagsmeriter och deltagande i det franska U21-landslaget, ännu inte representerat det franska A-landslaget.

Därför finns han nu tillgänglig för Spanien.

Uppgifter: Laporte får spela EM för Spanien

Det var för några veckor sen som Luis Enrique, Spaniens förbundskapten, bad förbundet att utreda möjligheterna att kunna ta ut Laporte till mästerskapet. Enligt Marca återstår det nu bara detaljer innan bytet av landslag är helt klart.

Aymeric Laporte föddes i franska Agen, men flyttade som 16-åring till Bilbao, där han började spela för Athletic Clubs juniorer. Efter 222 A-lagsmatcher i den baskiska klubben skrev han 2018 på för Manchester City.

Det är bara en tidsfråga innan Premier League-klubben säkrar ligatiteln och framöver väntar Champions League-final mot Chelsea. Aymeric Laporte har totalt spelat 27 matcher för City den här säsongen, alla turneringar inräknade.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.